Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMERA

Trio fantasticus vodi Barcelonu do zvijezda

25.01.2009.
u 12:38

Navalna trojka Barcelone u sastavu Messi, Eto'o i Henry igra čaroban nogomet kakav dugo nije viđen na Starom kontinentu.

Tri prvotimca Barcelone, Leo Messi, Samuel Eto'o i Thierry Henry, već su zabila 45 golova u Primera divisionu, odnosno 71,4% svih Barçinih golova, izračunala je Marca.

Najučinkovitija nogometna trojka današnjice dosad je ostvarila ovakav učinak: Eto'o s 19 golova vodi na ljestvici španjolskih i europskih strijelaca; Messi mu se pridružio s 14, a Henry s 12.

Uoči odigravanja ostalih utakmica 20. kola Primere, ovaj trio efikasniji je od bilo koje (cijele) momčadi lige. I sinoć netom prije ponoći bili su u elementu: Argentinac je zabio dvaput, Kamerunac jednom i Francuz jednom. S ovakvim artiljercima, nije neobično da Barcelona postiže preko tri gola po utakmici, 63 u 20 kola.

Messi se nakon utakmice pojavio pred kamerama klupske televizije i komentirao glasine da bi ga kandidat za predsjednika Reala, Florentino Perez, mogao kupiti kao izborni adut:

- U Barceloni sam vrlo sretan i odavde ne idem, osim ako me ne potjeraju. Zahvalan sam klubu za sve što je učinio za mene i moju obitelj zadnjih godina.

Perezov "projekt Messi" ionako nije realan: već i sama propisana odšteta za Messija iznosi 150 milijuna eura, a u trošak bi valjalo uračunati i neku astronomsku plaću za 21-godišnjeg Argentinca.

I zato je predsjednik katalonskog kluba, Joan Laporta, primijetio:

- Ovim nas glasinama Real samo želi destabilizirati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije