Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ UIGRAVANJA

Treneri: Valjda Štimac zna što radi kad se odlučio mijenjati sustav

Branko Ivanković (1)
Pixsell
11.10.2013.
u 14:07

– Protiv sam promjene sustava u tako kratkom vremenu, treba ga vježbati, ja radije mijenjam igrače na određenoj poziciji - kaže trener lokosa

Iako je Igor Štimac nakon Srbije najavio da mu se ne treba suditi o poslu na osnovi dva zadnja susreta, s Belgijom i Škotskom, možda mu baš te utakmice budu presudne.

U slučaju dva poraza, mogla bi Hrvatska ostati i bez dodatnih kvalifikacija, a za te utakmice u studenome Štimac je rekao da bi trebale ocijeniti njegov rad.

Nije valjda Štimac odlučio eksperimentirati na današnjoj utakmici smatrajući je nevažnom. A baš kao eksperiment mogla bi se protumačiti informacija da će promijeniti sustav, zaigrati sa tri igrača u obrani.

– Taj sustav prakticiraju Talijani i pokazao se dobrim. Naši su igrači školovani i valjda znaju igrati s trojicom u zadnjoj liniji, ako ne, moglo bi biti zbrke. Problem je nedostatak vremena za uigravanje, jer tako smo, s drugim igračima, igrali u Južnoj Koreji i tek dijelom protiv Walesa, a to je ključna taktička promjena. Ispadne li dobro, izbornik će biti heroj, ne zavši sve dobro bit će tragičar. No, tako je to u nogometu i trenerskom poslu – kazao je trener Dinama Branko Ivanković.

Lokomotiva Tomislava Ivkovića igra lijepo, što njezin strateg misli o promjeni sustava.

– Protiv sam promjene sustava u tako kratkom vremenu, treba ga vježbati, ja radije mijenjam igrače na određenoj poziciji. Ovako možemo doći u nezgodnu situaciju. Nemam ništa protiv promjene, ali treba se onda i uigravati. No, to je moje mišljenje, a izbornik najbolje zna svoje igrače i kako treba postupiti pa ima moju podršku – kaže Ivković.

– Vjerojatno je izbornik imao razloga za promjenu sustava, a mi imamo igrače koji su taktički školovani. Istina, postoji rizik jer se taj sustav malo uigravao, ali vjerojatno Štimac želi dobiti igrača više u sredini – dodao je Ante Čačić.

Bude li igrao s trojicom otraga, ovisno o rezultatu, Štimac će biti pukovnik ili pokojnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije