Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNAJEMO IH

Svi podaci govore nama u prilog: Česi moraju pasti, drugo kolo je naš 'teritorij'

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska
Goran Stanzl/PIXSELL
17.06.2021.
u 09:50

Padali su velikani poput Italije, Njemačke i Argentine, remizirali smo s Francuzima, razbijali Dance i Kamerunce... Pa zašto onda ne bismo vjerovali da ćemo Česima još jednom pokazati da smo od njih – bolji

Još jedan dan ostao je do druge utakmice vatrenih na Europskom prvenstvu. Nakon poraza od Engleza na našim je nogometašima veliki pritisak, poraz više nije opcija. A kad nam igra naših u zadnje vrijeme ne daje previše razloga za optimizam, pronašli smo ga u – statistici!

Naš je protivnik Češka, reprezentacija koja nas dosad nikad nije pobijedila. Doduše, nismo puno ni igrali, svega triput. Prvi naš dvoboj igran je u prosincu 1996. godine na Kupu kralja Hassana u Maroku, a utakmica je završila 1:1, nakon čega smo bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. U drugom susretu u veljači 2011. Hrvatska je u Puli pobijedila s 4:2, uz dva gola Nikole Kalinića te po jednog Eduarda i Ive Iličevića. Za Čehe su zabili Tomaš Rosicky i Tomaš Sivok.

Treći naš susret svima je najviše ostao u sjećanju jer se dogodio na Europskom prvenstvu 2016. godine. Baš kao i sada, sastali smo se u drugom kolu, igrali odlično i poveli s 2:0 pogocima Perišića i Rakitića. Uslijedio je prekid susreta kada su s naše tribine u terene doletjele baklje, a kasnije su se Česi bolje snašli i u samoj završnici zabili dva gola za remi. Srećom, to nas nije koštalo prolaska skupine.

Drugi statistički pokazatelj koji ohrabruje jest činjenica da najbolje igramo kad se zahuktamo, baš u drugom kolu velikih natjecanja u kojem nikad nismo poraženi! Padali su velikani poput Italije, Njemačke i Argentine, remizirali smo s Francuzima, razbijali Dance i Kamerunce...

Pa zašto onda ne bismo vjerovali da ćemo ovoga puta Česima još jednom pokazati da smo od njih – bolji! 

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić

Ključne riječi

Komentara 7

KI
kiseli
10:37 17.06.2021.

Navijam za naše stavljam pare na Čehe. Nešto će uletit

BI
billynik
10:36 17.06.2021.

Zato što nas vodi Dalić, prodavač magle.

CJ
cjepljeni
10:15 17.06.2021.

Pisi kuci propalo. Prestare konje imamo za utrku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije