Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca mali nogomet

Sunprotect u Cestici osvojio naslov, Đurić najbolji strijelac i igrač prvenstva

Foto: Martin Novosel
1/4
03.07.2023.
u 16:05

Na terenima NK Poleta okupile su se najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi, zaigrao je i veliki broj hrvatskih reprezentativaca koji su na nedavnom svjetskom prvenstvu osvojili četvrto mjesto.

Ovogodišnja završnica Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu po prvi put se održala u Varaždinskoj županiji, a domaćin je bila Općina Cestica.

Na terenima NK Poleta okupile su se najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi, zaigrao je i veliki broj hrvatskih reprezentativaca koji su na nedavnom svjetskom prvenstvu osvojili četvrto mjesto.

Sunprotect iz Siska potvrdio je svoju kvalitetu okitivši se titulom prvaka za 2023. godinu.

Nakon odlične četvrtfinalne utakmice kada su domaćini nakon raspucavanja socca penala izbacili prošlogodišnje prvake MNK Vinkovci Restoran Nada koje je predvodio kapetan reprezentacije Josip Haluška,

10x Team Cestica je predvođen gromoglasnom podrškom prepunih tribina svladao  CB Barcu iz Klanjeca uvjerljivim rezultatom 7:3 za plasman u finale prvenstva Hrvatske.

Sunprotect iz Siska je protiv Dragovoljca iz Poličnika odigrao vrlo izjednačenu utakmicu koja je otišla do raspucavanja socca penala.

Svi izvođači kod Siščana bili su sigurni, dok je promašaj Marka Domagoja Lončara presudio putnika u finale.

Veliko finale bilo je prava poslastica za gledatelja. Prepune tribine stadiona Graba u Cestici i brojni uzvanici koji su došli uveličati ovaj spektakl.

Domaća momčad je i ovoga puta imala gromoglasnu podršku publike, a mnogi neutralni promatrači davali su im prednost zbog širine klupe. 

 Završnicu je obilježilo nekoliko spektakularnih poteza koji su dokazali zašto popularnost ove verzije malog nogometa sve više raste na globalnoj razini.

Siščani su pobijedili domaćina sa 5:4 i tako izborili plasman u Ligu prvaka.

Za najboljeg igrača i strijelca prvenstva izabran je Tomislav Đurić iz sisačkog Sunprotecta.

- Bilo je napeto, kao i svako finale koje igramo, ali sva sreća da smo na kraju pobijedili.

Konkurencija je bila sjajna i stvarno je bilo teško ostvariti ovakav rezultat. Moram pohvaliti i organizaciju koja je opravdala očekivanja, sve je bilo fenomenalno od prijema pa sve do finala.

Veselim se igranju na nadolazećoj Ligi prvaka i zahvaljujem što sam odabran za najboljeg igrača' – rekao je Tomislav Đurić. 

 

- Mi smo jako zadovoljni ostvarenim rezultatom, a i time što smo dobili domaćinstvo završnice Prvenstva Hrvatske te se nadamo da ćemo imati priliku još koji puta u Cestici ugostiti najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi.

Nismo očekivali da ćemo izbaciti lanjske prvake iz Vinkovaca, niti da ćemo igrati finale.

Lani smo bili treći, ove godine drugi. Idemo korak po korak – istaknuo je Luka Domjan, kapetan 10x Team Cestice, ujedno i najbolji vratar prvenstva. 

Svojim prisustvom ovaj spektakl su uz vodstvo Hrvatskog Socca malonogometnog saveza uveličali i Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica, Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec te Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije.

Oba polufinala te samo finale bilo je u izravnom prijenosu u programu Sport Klub televizije, a cijelo prvenstvo pomno je pratio i stožer reprezentacije te se oni najbolji s ovoga Prvenstva Hrvatske uskoro mogu nadati i pozivu izbornika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije