Naslovnica Sport Borilački sport

Stipe Miočić je kralj! Evo što svjetski mediji pišu o UFC prvaku

'Novi UFC kralj nije baš 'mainstream', nije naročito društven. Umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu u Ohiju' piše talijanska Gazzetta dello Sport
18. kolovoza 2019. u 13:15 19 komentara 25274 prikaza
Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Stipe Miočić vratio je naslov UFC prvaka. Američki borac hrvatskih korijena nokautom u četvrtoj rundi pobijedio je Daniela Cormiera i tako mu uzvratio za poraz od prije godinu dana. Miočićevu petu pobjedu u borbi za UFC naslov pohvalili su mnogi strani mediji tako je ESPN napisao:

Stipe Miočić Vratio UFC naslov Ne zna zašto je tako slavio: Kada sam uzbuđen radim gluposti, baš sam idiot!

'Čekao je Miočić više od godinu dana i to strpljenje se isplatilo na ogroman način. Već u trećoj rundi je ispalio nekoliko udaraca koji su zaljuljali Cormiera, da bi u četvrtoj uslijedila grmljavina'.

Stipe Miočić
1 / 4
Stipe Miočić i Daniel Cormier

Nakon dominacije Cormiera u prve dvije runde Miočić je u trećoj rundi napokon doša do daha. Borba je bila sve bolja...

'Dvojica krupnih boraca izmjenjivali su udarce, Miočić je primio mnogo udaraca, ali je u četvrtoj rundi bio pametan. Počeo je udarati lijevom rukom i načeo je Cormiera koji je počeo razmišljati o tim udarcima u tijelo. Stipe je to iskoristio i serijom snažnih udaraca prisilio je suca da prekine borbu', piše Bloody Elbow.

Stipe Miočić UFC prvak Borilački svijet se klanja Miočiću: Na kakav samo način je završio borbu!

Portali specijalizirani za borilački sport ističu sjajnu Miočićevu taktiku.

'Bilo je jasno da je poslije tri runde bodovna prednost na Cormierovoj strani, ali onda je Miočić promijenio plan. Žestoki udarci u tijelo nagovijestili su početak kraja', ističe MMA Fighting.

'Bio je to pravi udarački spektakl u kojem je Miočić osvojio naslov. Moguće da je ovo kraj karijere za svrgnutog UFC-ovog prvaka Cormiera kojemu niti novi rekord od ukupno 181 udarca kojeg je zadao Miočiću nije bio dovoljan za pobjedu. Osveta je uspjela! - podvlači njemački Bild, dok španjolski AS piše:

Stipe Miočić Anketa Tko bi mogao biti sljedeći Miočićev suparnik?

'Bivši prvak u teškoj kategoriji želio je samo ovu borbu i nijednu drugu, odbijajući se vratiti u oktogon sve dok Cormier ne pristane na revanš. Imao je dovoljno vremena za planiranje savršene strategije, puno je riskirao, mogao je i pogriješiti, ali vjerovao je onome što je pripremio'.

Španjolski dnevnik ističe Miočićev ključ uspjeha:

'Strpljivo je čekao Cormiera i onda je do izražaja došla njegova boksačka strana, s kojom ga je uništio'.

'Novi UFC kralj nije baš 'mainstream', nije naročito društven. Umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu u Ohiju' piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Tko bi trebao biti sljedeći Miočićev suparnik?

  • Daniel Cormier 6,22%
  • Francis Ngannou 44,50%
  • Jon Jones 38,64%
  • Netko drugi 10,64%
RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas