Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLDINE BRIGE

Soldo: Ne želim pričati o mogućoj kazni za Novakoviča

Zvonimir Soldo
Reuters
02.10.2009.
u 16:39

Desetog listopada slovenska nogometna reprezentacija igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Hoće li u njoj zaigrati i Kölnov kapetan Milivoje Novakovič još je uvijek nepoznanica.

Također, i kamen spoticanja između igrača i njemačkog bundesligaša u kojem bi cijenili da se slovenski nogometaš ponaša u skladu s očekivanjima kluba na čijoj je platnoj listi, a čije utakmice uglavnom propušta zbog ozljede aduktora zadobivene u nacionalnom dresu.

Dogodila mu se u susretu protiv San Marina (pobjeda 5-0) u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP koje se sljedeće godine održava u Južnoafričkoj Republici.

Hrvatski se trener Kölna Zvonimir Soldo protivio odlasku Novakoviča na taj susret, baš kao što mu je spočitnuo i odlazak na Wembley na kojem su Slovenci odigrali prijateljsku utakmicu protiv Engleske. Novakovič niti tada nije bio u potpunosti spreman za igru, što je Soldu razljutilo na jednak način kao što ga ljuti inzistiranje Slovenaca da se ozlijeđen stavi na raspolaganje reprezentaciji za susret protiv lidera skupine Slovačke (subota).

- Mišljenja smo da bi mu bilo bolje da ostane u Kölnu i zaliječi ozljedu. Poznat je klupski stav, ali o mogućoj kazni ne želim razgovarati preko medija. Naše su ruke vezane - osvrnuo se Soldo na situaciju, a u svojim stavovima uživa i potporu direktora kluba Michaela Meiera koji kaže:

- Podsjetili smo ga na obveze spram kluba.

Dodajmo da je Novakovič upitan za subotnje gostovanje osmog kola kod Bayerna. U devetom, pak, 17. listopada, slijedi im novi težak gostujući ispit u Stuttgartu.

Nakon osam odigranih utakmica u skupini tri europskih kvalifikacija za SP Slovačka je vodeća momčad s 19 bodova. Drugoplasirana Slovenija sakupila ih je pet manje, kao i trećeplasirana reprezentacija Sjeverne Irske, čiji su nogometaši odigrali devet susreta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije