Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemci naučili gubiti, jesu li naučili i slaviti?

Sneijder s krunom postaje i najbolji igrač na svijetu

Wesley Sneijder
AFP
06.07.2010.
u 07:24

Osvojio je Seriju A, Ligu prvaka, mogao bi biti prvi strijelac SP-a, svjetski prvak. A Realu nije bio baš dobar.

Nerijetko su igrali najljepše na velikim natjecanjima, dobivali uloge favorita, a potom pokunjeni odlazili kući.

Sad možda neće dobiti nagradu za najljepši nogomet, ali možda će napokon trofej odnijeti u Amsterdam.

– Ispadali smo već s tih putova, nizozemski narod zna kako je to. Nadam se da znaju i moji igrači, iako nije lako ponovo biti maksimalan nakon što se pobijedi Brazil, no moraju biti jako ozbiljni s Urugvajem, zaboraviti Brazil. Jer, dvije godine radim s igračima na tome da budemo svjetski prvaci, a do cilja još nismo došli – kaže izbornik Nizozemske Bert van Marwijk.

Iako ima problema (Gregory van der Wiel i Nigel de Jong imaju kartone), Marwijk može odahnuti jer će Robin van Persie ipak biti spreman. A svi su motivirani. Pogotovo bivši Realov dvojac Wesley Sneijder - Arjen Robben.

Sneijder bi ove godine mogao uzeti sve, iako se samo pričalo o Messiju, danas se fokus okreće prema Sneijderu.

Prvak je Italije s Interom, osvojio je Ligu prvaka, na putu je prema naslovu svjetskog prvaka, a i u igri je za najboljeg strijelca SP-a. David Villa ima pogodak više, nakon što je Sneijder zabio dva komada Brazilu (Fifa mu je pripisala gol iako je bio autogol). Ode li s Nizozemskom do kraja, morao bi postati najbolji igrač ove godine. Podsjetimo da Realu nije bio baš dobar pa mu je dopustio da ode u Inter.

Nizozemcima je put u finale otvoren, Urugvaj su mogli samo poželjeti, zacijelo su i sami u polufinalu očekivali jačeg suparnika. Naučili su Nizozemci gubiti na velikim natjecanjima, vidjet ćemo znaju li sad pobijediti.

Komentara 1

BA
bassland
09:46 06.07.2010.

Ajmo, majstore...kad bi barem moj Juve imao para i želje da te kupi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije