Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Šime Fantela i Igor Marenić prva su posada svijeta u klasi 470

šime fantela igor marenić
Hrvatski jedriličarski savez
20.09.2012.
u 11:47

U još dvije discipline imamo predstavnike u najboljih deset na svijetu. Tonči Stipanović šesti je laseraš svijeta, Tina Mihelić deseta je u laser radialu

Niz novosti očekuje nas u jedrenju u novom olimpijskom ciklusu. Nove discipline u prvom redu, potencijalni novi format natjecanja. Puno je zanimljivih tema na dnevnom redu godišnje konferencije Svjetskog jedriličarskog saveza (ISAF) koja će se održati početkom studenog u Dublinu, niz odluka koje će uvelike utjecati na budućnost olimpijskog jedrenja.

Kamenčić u toj cijeloj slici novi je sustav obračuna svjetskih ljestvica, premijerno predstavljen na ovomjesečnim ljestvicama. Najveća je novost da se neće više gledati rezultati unutar dvije godine, nego zadnjih godinu dana. Onim našim jedriličarima koji su se ove godine zbog Olimpijskih igara manje koncentrirali na Svjetski kup to nije odgovaralo, međutim Šime Fantela i Igor Marenić napravili još su taj jedan korak koji im je nedostajao i prvi put u karijeri zasjeli na broj jedan svjetske ljestvice klase 470!

U još dvije discipline imamo predstavnike u najboljih deset na svijetu. Tonči Stipanović šesti je laseraš svijeta, Tina Mihelić deseta je u laser radialu. Nadomak najboljih deset na svijetu su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, na 12. mjestu. Onaj koji je dosta izgubio s novim obračunom jer se ove godine maksimalno odlučio posvetiti pripremama u Velikoj Britaniji, pa je stoga preskočio gotovo sve regate Svjetskog kupa, jest Ivan Kljaković Gašpić, koji je tako pao na 19. mjesto. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 22. Na svjetskoj ljestvici lasera imamo još predstavnika: 28. Daniel Mihelić, 32. Milan Vujasinović, 74. Filip Jurišić, 87. Ivan Taritaš. U muškom 470 na 150. mjestu su Lovre Ivanov i Marko Carić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije