Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjongčang

Shaun White osvojio treće zlato na ZOI i sada se okreće ljetnim Igrama

Shaun White
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
14.02.2018.
u 11:42

White je iza sebe ostavio Japanca Ayumu Hiranoa i svjetskog prvaka Australca Scottyja Jamesa

Amerikanac Shaun White, legenda snowboarda i veliki favorit, osvojio je  na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu svoju treću zlatnu medalju u snowboardu u disciplini halfpipe.

S rezultatom 97,75 bodova koje je dobio u zadnjoj seriji, 31-godišnji White je iza sebe ostavio Japanca Ayumu Hiranoa (95,25) i svjetskog prvaka Australca Scottyja Jamesa (92,00).

Shaun White
1/13

Nakon što je slavio u halfpipeu na Igrama u Torinu 2006. i u Vancouveru 2010., prije četiri godine u Sočiju bio je tek četvrti. Prije pet mjeseci je White teško pao na treningu na Novom Zelandu i završio je sa 62 šava na licu. 

Devetnaestogodišnji Japanac Hirano, koji je u Sočiju osvojio srebro, izveo je sjajnu drugu vožnju za koju je dobio 95,25 bodova i koja mu je donijela prvo mjesto, no White je u zadnjoj vožnji ipak uspio biti bolji.

To je ujedno stota zlatna medalja za SAD na Zimskim olimpijskim igrama i četvrta u Pjongčangu u snowboardu nakon zlata koje su osvojili Chloe Kim u halfpipeu te Redmond Gerard i Jamie Anderson u slopestyleu.

Nakon osvajanja ove svoje treće zlatne medalje Shaun White se okrenuo budućnosti i planira za dvije godine nastupiti na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju i to u skateboardu. 

Kako je počinjala njegova snowboarding karijera, White se natjecao kao profesionalni skateboarder te je osvojio zlatnu medalju 2007. na X Games. 

Ako mu se ostvari plan da nastupi u Tokiju, postat će prvi sportaš koji se natječe na zimskim i ljetnim igrama te na Zimskim X igrama, a uspije li osvojiti medalju bit će tek šesti sportaš u povijesti kojem je uspjelo osvojiti medalje na zimskim i ljetnim igrama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije