Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Hrvatsku zastavu na otvaranju Igara nosit će 17-godišnja Eva Goluža

Eva Goluža
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
27.02.2018.
u 13:39

Uz Evu, nastupit će alpinci Sokolović, Mizdrak i Dokić. Po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Zimu i Bošnjakovića, te u snowboardu Bošnjaka.

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora na otvaranju XII. Zimskih paraolimpijskih igara 9. ožujka u Pjongčangu hrvatsku zastavu nosit će 17-godišnja slabovidna alpska skijašica Eva Goluža, odlična učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije "Benedikta Kotruljevića", priopćio je u utorak Hrvatski paraolimpijski odbor.

- Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na Zimskim paraolimpiskim igrama u Pjongčangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom Odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Sama činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim igrama za mene je predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nečim drugim i sigurna sam da će mi ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu - istaknula je Eva Goluža, najmlađa hrvatska skijašica na Paraolimpijskim igrama.

- Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili  primjer, inspiracija i motivacija drugima. Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju, uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom - zaključila je Eva Goluža.

U Pjongčangu hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša, koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu.  Uz Evu Golužu, nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak I Lovro Dokić. Po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića, te u snowboardu Brunu Bošnjaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije