Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sestrama Banović prijeti izbacivanje, zamijenile su brojeve i staze

S obzirom na to da je sve dokumentirano snimkama, morao sam taj slučaj predati Izvršnom odboru HAS-a, rekao je Siniša Ergotić, direktor HAS-a.
09. kolovoza 2014. u 10:45 2 komentara 1675 prikaza
Banović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Hrvatska ženska štafeta na 4x400 metara mogla bi ostati bez sestara Banović, Anite i Marine na Europskom prvenstvu koje će 12. kolovoza početi u Zürichu. Naime, na mitingu u Italiji 3. kolovoza snimka utrke na 400 metara pokazuje da su Anita i Marina zamijenile natjecateljske brojeve i staze. Anita je trčala kao Marina, a rezultat 55.31 bio je tada četvrti na 400 metara po tablici HAS-a. S obzirom na to da je rezultat potvrđen kao da je Marinin, ona je izborila nastup kao članica štafete za EP.

– S obzirom na to da je sve dokumentirano snimkama, morao sam taj slučaj predati Izvršnom odboru HAS-a. Dokaže li se da su varale, bojim se da ću ih obje morati povući iz štafete 4x400 metara – rekao je Siniša Ergotić, direktor HAS-a.

A Hrvatsku će na EP-u, zbog otkaza nekih reprezentacija, predstavljati i ženska štafeta 4x100 metara. Dodajmo još i da je su zbog ozljeda nastup na EP-u otkazali kuglač Mulabegović i diskaš Marić.

>>Blanka Vlašić: Tetiva mi je opet problem

>>Umjesto da je otišao u mirovinu, Ivančić stvorio novog svjetskog prvaka

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • Ticius:

    HAS treba suspendirat njihovog trenera koji je sudjelovao u prevari isto koliko i one

  • TomekZGB:

    Ako je to doista istina, treba im raskinuti i stipendijske ugovore sa Savezom ili HOO-om. Sponzori, ako ih imaju, znat će postupiti...