Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTIN MARKOVIĆ

Umjesto da je otišao u mirovinu, Ivančić stvorio novog svjetskog prvaka

Martin Marković, Ivančić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
28.07.2014.
u 08:45

Nakon Brkljačić, Vlašić, Elkasovića, Perković i Grgić, novi zlatni junior.

Martin Marković novi je svjetski juniorski prvak u bacanju diska. On je novi izdanak iz radionice Ivana Ivančića koji je stvorio velike hrvatske atletičarke i atletičare poput Edisa Elkasevića, Ivane Brkljačić, Valentine Srše, Sandre Perković, Mateja Gregurića... Martin je tek peti hrvatski svjetski juniorski prvak. Prije njega to je pošlo za rukom Ivani Brkljačić u bacanju kladiva (2000. i 2002.), Blanki Vlašić u visu (2000. i 2002.), Edisu Elkaseviću u bacanju kugle (2002.) i Danijeli Grgić na 400 metara (2006. godine).

Martinu su u finalu bacanja diska bila potrebna samo dva ispravna hica za zlatnu medalju. Već je prvi bio dovoljan za prvo mjesto (64,70 metara), a hitac iz treće serije (66,94 metara) je novi juniorski rekord Hrvatske, najbolji rezultat ove sezone u svijetu, te treći najbolji rezultat svih vremena u disku težine 1,75 kilograma.

Medalju smo trebali osvojiti još prošle godine na SP-u za mlađe juniore u Donjecku. Martin je bio četvrti u bacanju kugle, a morao je biti među medaljašima. U disku je lani bio deveti. Tada sam obećao zlato na juniorskom SP-u i to se i dogodilo. U godinu dana Martin je jako puno napredovao – rekao je Ivan Ivančić, njegov trener.

Martin Marković je od malih nogu član Dinama Zrinjevca. Zanimljivo je da je prvo bio sprinter, kadetski prvak Hrvatske na 100 metara. Njegov prvi trener bio je Ante Pavković koji je prepoznao njegov talent za bacačke discipline. Malo tko od trenera postupio bi kao Ante, a on je predložio u klubu da Martina počne trenirati Ivan Ivančić.

U Sportskom savezu grada Zagreba htjeli su Ivančića otpremiti u mirovinu. Činjenica je da Ivančić ima 77 godina, ali trenutačno ima nekoliko atletičara koji su kandidati za Rio 2016. godine, poput Markovića, Gregurića, Mulabegovića, Premerua... Molio sam Milana Bandića da Ivančić bude na plaći barem do Olimpijskih igara. Poslušao me. Ivančić je čudo, u tim godinama provoditi cijele dane na stadionu... – rekao je Boris Stepinac, dopredsjednik kluba.

>>Martin Marković svjetski prvak u bacanju diska

Komentara 1

KA
kajinx
13:23 28.07.2014.

Naklon do poda. Hvala gospodine Ivančiću. (Dobar članak Damire).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije