Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London 2012.

Šegota: Više od 100 sportaša na OI osiguralo nam je bolji status

'Ivano Balic Croatia\'s flag bearer parades in front of his delegation during the 2008 Beijing Olympic Games opening ceremony on August 8, 2008 at the National Stadium in Beijing.  Over 10,000 athlete
'WILLIAM WEST'
15.07.2012.
u 09:09

- Organizatori su nam promijenili lokaciju i stavili nas u mirniji dio Londona - otkriva Damir Šegota, šef hrvatske misije na OI.

Odustajanje Blanke Vlašić od Olimpijskih igara nije iznenadilo ljude u Hrvatskom olimpijskom odboru, jer su je u petak morali prijaviti (ili odjaviti). Damir Šegota, šef hrvatske misije na OI, znao je za Blankinu odluku dan prije javnosti.

- Umjesto Blanke, skakat će Ana Šimić, koja ima B normu.

Šegota je u Londonu gdje zajedno sa suradnicima (Miro Zečić, Petra Noso i Višnja Peran) preuzima objekte. I upravo su njih troje bili prvi Hrvati koji su spavali u olimpijskom selu.

- Potvrdili smo sve članove delegacije, preuzeli objekte, urede, vozila. Sada u funkciju stavljamo računala, printere i ostalu opremu. Marin Mišura, sportski direktor Hrvatskog jedriličarskog saveza, otišao je preuzeti smještajne objekte u Weymouthu. Tamo ćemo biti peta zemlja po brojnosti. Samo tri zemlje imaju svih 12 posada, a mi ih imamo osam.

Dislocirani će biti i veslači.

- Oni će u Eeatonu imati najveći komfor. Bit će svi u jednom objektu, što nije slučaj s nama u olimpijskom selu. Sportaši će se morati priviknuti na to da će ured Misije i medicinska soba biti iza ugla, 50 metara dalje.

Šegota je opovrgnuo probleme s dužinom kreveta o kojima su pisali neki britanski mediji.

- Eto, moj pomoćnik Miro spavao je sasvim normalno, a on je visok 181 cm. Za svaki slučaj dobit ćemo pedesetak ekstenzija za krevet koje su duge između 40 i 50 centimetara. Sobe u olimpijskom selu u Londonu manje su nego što su bile one u Pekingu, pa i od atenskih, no tako je i u njihovim hotelima. To je očito način gradnje. Selo je lijepo uređeno, no ovaj put ide u visinu, a ne u širinu.

Zahvaljujući i činjenici da naša delegacija ima više od 100 članova, Šegota se izborio za bolju poziciju.

- Čim prijeđete brojku 100 idete u kategoriju srednje velikih, pa imate i bolji status. Prije četiri mjeseca tada ponuđenu lokaciju smo odbili jer su nas stavili na glavni trg gdje je najveća promenada. Mislio sam da će ostati tako, no ipak su nam promijenili lokaciju i stavili nas u mirniji dio - ističe dužnosnik HOO-a, kojem će ovo u funkciji šefa misije biti pete Olimpijske igre.

Komentara 1

SM
stari_mačak
15:36 15.07.2012.

A ja mislio da će nam se popraviti status zaposlenih i nezaposlenih, prezaduženih i osiromašenih. Kad ono...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije