Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Fenomenalna Hrvatska razbila Island, u drugi krug prenosimo dva boda!

Hrvatska - Island
Foto: EHF EURO
1/9
19.01.2016.
u 22:04

Do pobjede nas je predvodio Marino Marić koji je zabio osam golova, Štrlek je zabio pet, a Čupić četiri. Mirko Alilović imao je deset obrana i proglašen je igračem utakmice.

Hrvatska rukometna reprezentacija u zadnjoj je utakmici u skupini B Europskog prvenstva razbila Island sa 37:28 i tako samo potvrdila prolaz u drugi krug natjecanja. Naši su i prije početka saznali da su osigurali prolaz dalje jer je Norveška pobijedila Bjelorusiju, ali bilo je važno pobijediti jer se odlučivalo o tome koliko ćemo bodova prenijeti dalje.

A kad smo igrali barem djelomično rasterećeni, izgledalo je to znatno bolje nego protiv Norveške i 'kauboji' su lepršavom igrom stigli do uvjerljive pobjede. Izabranici Željka Babića od samog početka krenuli su žustro, a u prilog nam je išlo i to što je Island bio prilično dekoncentriran pa je puno lopti 'bacio u bunar'. Tako je već nakon polovice prvog dijela bilo deset razlike za nas (13:3), a posebno je radovalo to što smo se posložili u obrani i primili malo golova, a i Alilović je bolje branio nego u prve dvije utakmice kada je statistički bio najlošiji vratar prvenstva.

Do poluvremena je Hrvatska uspjela sačuvati visoko vodstvo i s devet golova viška otišli smo na odmor (19:10).

– Igramo jako dobro, puno bolje nego protiv Norveške, a obrana nam odlično radi večeras, govorio je Zlatko Saračević, stručni komentator RTL-a u tim trenucima.

Foto: EHF EURO

(Foto: EHF Euro)

Željko Babić svojim je igračima u svlačionici očito naredio da i dalje moraju ostati koncentrirati pa su naši unatoč visokom vodstvu krenuli kao i u prvom dijelu i nakon desetak minuta otišli i na 12 razlike, što je najveća prednost koju smo imali večeras.

Kao što se moglo očekivati, kad smo bili sigurni u visoku pobjedu, 'kauboji' su se malo opustili, ali i dalje je to završilo visokom i uvjerljivom pobjedom, koja ni u jednom trenutku nije bila upitna. Našim igračima za ovu prezentaciju možemo skinuti kapu i od srca čestitati te se nadati da ćemo tako igrati i u nastavku natjecanja.

Hrvatska je s ova dva boda došla na drugo mjesto skupine, odmah iz Norveške jer se gledaju međusobni susreti, i u drugi krug natjecanja prenosimo dva boda (ona koja se računaju zbog pobjede nad Bjelorusijom). U drugoj skupini priključuju nam se Makedonci, s kojima igramo u četvrtak, Francuzi i Poljaci.

– Završili smo ovaj dio, čekaju nas jače momčadi. Još uvijek se imamo pravo nadati da ova Hrvatska može napraviti puno na ovom prvenstvu – rekao je Saračević na kraju susreta.

Do pobjede nas je predvodio Marino Marić koji je zabio osam golova, Štrlek je zabio pet, a Čupić četiri. Mirko Alilović imao je deset obrana i proglašen je igračem utakmice.

>>Norveška pobjedom gurnula Hrvatsku u drugi krug, a sad svi moraju navijati za nas!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 41

CA
carpediem
21:15 19.01.2016.

Ovako smo igrali za Vrijeme Cervara i Ivano Balic ovo je nas Rukomet od koga strepe i strah imaju svi u Europi hvala vam za prvo Poluvrijeme

DO
dommar36
21:12 19.01.2016.

bravo decki..ajmo dalje...korak po korak....ovo je ta nasa brza mastovita igra i dobra obrana..ovo je igra za medalju

GR
grabice
21:17 19.01.2016.

Gdje li nestadoşe samo rukometni i ini genijalci niš koristi Kedino znanje pljuvanje i dalj.Idemo Hrvatska.Pa nismo mi u rukometu baš mačiji kašalj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije