Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski navijači u Krakovu

Ana: Tvrtka mi je zbog kauboja promijenila i zrakoplovnu kartu

Navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.01.2016.
u 19:20

Vozio sam osam sati gotovo bez prestanka. Bio sam toliko umoran da sam pidžamu odjenuo naopako i tako zaspao – rekao je Denis.

Onog trenutka kada su rukometaši Hrvatske ušli u polufinale EP-a, počele su razne kombinacije naših navijača kako najbrže stići do udaljenog Krakova. Oni dubljeg džepa došli su avionom, a običan puk krenuo je na put automobilima.

– Vozio sam osam sati gotovo bez prestanka. Stao sam samo dvaput da natočim benzin. S prijateljem sam u Krakov došao ujutro i odmah se srušio u krevet. Bio sam toliko umoran da sam naopako odjenuo pidžamu i tako zaspao – kaže Denis koji je s prijateljem došao pogledati samo polufinale.

– Plan je da se vratimo kući u nedjelju. Opet, ako izborimo finale, onda se možda i predomislimo. Subotu ćemo iskoristit ćemo za posjet logoru Auschwitz. Kad smo već tu blizu, bilo bi šteta da ne odemo – istaknuo je Denis.

Zagrepčanke Ana i Marta u Krakov su došle sa svojom tvrtkom koja je imala godišnje okupljanje svih svojih istočnih podružnica.

– Baš smo imali završni party u znaku sedamdesetih na dan utakmice kada smo pobijedili Poljake. Vraćajući se s partyja shvatile smo koliko su tužni bili poljski navijači koji su tiho hodali kroz noć. Onda smo Ana i ja odlučile. Ostat ćemo za vikend u Krakovu i otići na rukomet. Preko Facebooka kupile smo ulaznice po 400 kuna – rekla je Marta.

No i one su odlučile pogledati znamenitosti Krakova pa su se danas ujutro, prije utakmice, onako za zagrijavanje, prošetale do Židovske četvrti te posjetile muzej u Schindlerovoj tvornici.

– U tvrtki nisu imali ništa protiv da ostanemo nekoliko dana duže. Čak su nam promijenili i avionsku kartu – sa smiješkom će Ana.

Već oko podneva središnji trg u Krakovu bio je pun hrvatskih navijača.

– Mogu li se slikati s vama? – pitao je jedan poljski mladić skupinu naših navijača.

– Naravno – odgovorili su, a Poljak je dodao:

– Bio sam jako ljut na vaše rukometaše koji su nas demolirali u srijedu. Ali, odsad navijam do kraja za Hrvatsku.

Velik broj naših navijača došao je bez kupljenih ulaznica.

– Neki naši prijatelji kupili su ulaznicu preko interneta po cijeni od 800 kuna. Mi se nadamo da ćemo proći jeftinije kod poljskih preprodavača pred dvoranom. Ako ne uđemo u dvoranu, otići ćemo u prvi kafić i tamo gledati i navijati – rekao je navijač iz Siska.

Neki su se odlučili zagrijati za navijanje pa su od podneva zaposjeli čuveni krakovski bar u kojem je specijalitet pivo u kombinaciji s raznim vrstama i okusima votke. Budući da su dečki već zavrtjeli četvrtu rundu, nismo sigurni hoće li "pogoditi" Tauron Arenu.

Stigao je i čarter sa suprugama, djevojkama, članovima obitelji i prijateljima naših rukometaša. Među ostalima došli su Igor Vori, dojučerašnji kapetan hrvatskih rukometaša, i legendarni vratar Venio Losert.

– Iskoristio sam lijepo vrijeme pa sam se došao prošetati po centru – rekao je Venio.

– Venio, može fotografija? – pitali su mnogobrojni navijači.

– Naravno, odgovarao bi Losert, a stariji par iz Njemačke zastao je i pitao nas:

– Je li to neki poznati američki glumac?

Gotovo smo rekli da je to Brad Pitt. No nije imalo smisla šaliti se na dan utakmice.

>>Veselin Vujović: Pošteni i dobri Stevanović je zaslužio onakvu utakmicu. Nekada sada uživa u svemu...

>>Španjolci u čudu: Opet ti Hrvati na putu do medalje

Komentara 2

SM
siki_miki
01:35 30.01.2016.

Ipak su vise indijanci nego kauboji.

PO
posluzitelj
11:28 30.01.2016.

kaže Denis koji je s prijateljem došao pogledati samo polufinale...bas to...samo polufinale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije