Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Giro d'Italia

Raste zabrinutost zbog koronavirusa: Dvostruki svjetski prvak ne nastupa zbog pozitivnog testa

FILE PHOTO: Giro d'Italia
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
13.05.2023.
u 14:24

Filippo Ganna je četvrti vozač koji je morao napustiti "Giro" zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 i to iz četvrte različite momčadi. Organizatori brinu da bi izostanak velikog broja vozača mogao bitno promijeniti konačni ishod natjecanja

Talijanski biciklist Filippo Ganna, dvostruki svjetski prvak u vožnji na kronometar, morao jeodustati od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem "Giru d'Italia" zbpg pozitivnog nalaza na virus COVID-19, objavila je njegova momčad INEOS Grenadiers uoči osme etape.

"Nažalost, Filippo Ganna neće startati u današnju etapu nakon pozitivnog testa na COVID-19. Ima blage simptome gripe", objavili su iz INEOS-a.

Ganna je tijekom prvog tjedna "Gira" bio od velike pomoći dvojici kapetana svoje momčadi, pobjedniku "Tour de Francea" iz 2018. Geraintu Thomasu i pobjedniku "Gira" iz 2020. Taou Geogheganu Hartu vraćajući ih u sigurnost pelotona nakon mehaničkih problema.

Inače, Ganna je četvrti vozač koji je morao napustiti "Giro" zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 i to iz četvrte različite momčadi, ranije su iz istog razloga utrku napuštali Francuz Clement Russo (Arkea-Samsic) u četvrak te Talijani Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) i Giovanni Aleotti (BORA-Hansgrohe) u petak pa raste zabrinutost kako bi testiranje na COVID-19 moglo uvelike utjecati na konačni ishod utrke.

VIDEO: Hrvatsku trese letmanija: Pogledajte papigu kako pjeva Mama ŠČ!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije