Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAK PET KLUBOVA

Pola HNL-a kažnjeno zbog baklji, Hajduk prošao najgore

Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
04.11.2022.
u 18:06

Splićani su samo u tekućoj sezoni već platili 242 tisuće kuna. Prošle su bili blizu milijun kuna.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 15. kola. Nakon masne kazne od 110 tisuća kuna za derbi protiv Dinama, Hajduk je ovaj put prošao puno blaže. Ali i dalje s najvećom kaznom. Kaznu je dobilo čak pet klubova, što je polovica HNL-a.

- HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Lokomotiva - Hajduk. Gostujuća navijačka skupina Torcida (1129 pripadnika), smještena na istočnoj tribini, u 62. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini te u 72. minuti pali oko 25 baklji, od kojih je devet bačeno u teren za igru zbog čega je igra prekinuta u trajanju od jedne minute.

30.10.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 15. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

Splićani su samo u tekućoj sezoni već platili 242 tisuće kuna. Prošle su bili blizu milijun kuna, navodi 24sata. Kažnjen je i domaćin.

- NK Lokomotiva kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Lokomotiva - Hajduk. 

U Rijeci nemaju razloga za slavljem. Ni zbog rezultata, ni zbog kazne. 

- HNK Rijeka kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Istra 1961. Od strane navijača Armade u 61. minuti zapaljene su tri dimne kutije i 11 baklji.

Derbi Osijeka i Dinama završio je pobjedom Bijelo-plavih, ali remijem što se tiče novčanih iznosa. 

- NK Osijek kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Dinamo. U 56. minuti na sjevernoj tribini gdje je bilo 530 pripadnika BBB-a zapaljeno je 10 baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu. U 60. minuti na istočnoj tribini gdje je bila navijačka skupina Kohorta zapaljeno je pet baklji i četiri dimne kutije koje su izgorjele na tribini.

- GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna i zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Dinamo - stoji u priopćenju.

>> Potukli se Boysi i Torcida

Komentara 3

DU
Deleted user
23:00 04.11.2022.

Danas su Puljani zamalo ozbiljno ozlijedili vratara Banića. I zašto nije reagirala policija?

ZA
zagi101
19:17 04.11.2022.

kaj neko misli da je Hajduk uplatio tu lovu ? odkud mu te pare ? u debelom su minusu

HH
Hrvoje Hrk !!
18:46 04.11.2022.

Ja i dalje ne kužim te naše klubove..znači zabranjeno je..i kad se ide na tekmu , redari te pipaju i onda na koji nacin ekipa ufura baklje...i kaj je najgore to onda mora klub platit kaznu...imas kamere vidis koja ekipa koji dio je zapalio ...pošalješ interventnu ..i uhapsiš njih 10 i naplatiš im kaznu od nekoliko stotina tisuca kuna kaznu i kad bi to tak par puta se naprqvilo e pa onda bi se to pročulo i nebi klošari palili i bacali na travnjak...a ovako ja radim dar mar a klub plati...pih pa idem sad palit baklje i trgat stolce jer nebum nikakvu kaznu dobil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije