Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjegonoša na OI

Pavić: Velika je to čast i veliko priznanje mojem sportu

Josip Pavić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/8
28.06.2016.
u 23:30

Nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, po treći put to će biti neki vaterpolist, sada kapetan i vratar zlatnih dupina s Igara u Londonu Josip Pavić

Prije no što su to najavljivali, u Hrvatskom olimpijskom odboru odlučili su tko će nositi zastavu na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Riju. Nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, po treći put to će biti neki vaterpolist, sada kapetan i vratar zlatnih dupina s Igara u Londonu Josip Pavić, što je Vijeće HOO-a ovako obrazložilo:

“Kriteriji za izbor stjegonoše hrvatske olimpijske delegacije su sportska uspješnost i dostignuća, posebice na Olimpijskim igrama, ali i objektivna mogućnost sudjelovanja na svečanosti otvaranja s obzirom na kalendar natjecanja. Neki od olimpijaca, poput atletičarke Sandre Perković, na dan otvaranja OI 5. kolovoza još neće biti u Riju, dok neke druge već 6. kolovoza rano ujutro očekuju prvi nastupi”.

Nisu mi to posljednje Igre

Ovaj posljednji kriterij za Josipa Pavića očito ne vrijedi jer vaterpolisti već 6. kolovoza, i to u 10.20, igraju protiv nimalo bezopasnog suparnika SAD-a. Hoće li Josipu škoditi što će večer prije stajati pet-šest sati i što će nenaspavan morati na prvu utakmicu?

– Uvjeren sam da mi to neće smetati, a ako i bude – tu je Marko Bijač – odgovorio je Pavić podijelivši s nama svoje zadovoljstvom odlukom krovne sportske kuće:

– Nisam imao naznaka da ću to biti ja, saznao sam to kada i vi. Iznenađen sam, velika je to čast i veliko priznanje mojem sportu. Hrvatski su vaterpolisti osvojili dvije olimpijske medalje, zlato i srebro, mogli smo ih osvojiti čak i više, no ne treba biti neskroman. Predstavljati svoju zemlju u svečanom mimohodu, za mene je vrhunac karijere.

S obzirom na to da ima 34 godine, mogle bi mu to biti posljednje Igre u karijeri. No, tu temu sasjekao je u korijenu.

– Pa tek su mi 34. Pogledajte Franu Vićana, brani i s 40, a ja bih u Tokiju imao 38. Uostalom, sjajni talijanski vratar Tempesti ima 37 godina, sportašima se produljuje “vijek trajanja”. A ja doista pazim na svoje tijelo, bilo bi suludo da ne pazim jer od toga živim.

Navijao sam za rukometaše

Josipa smo pozivom zatekli u njegovu rodnom Splitu, gdje se nakratko odmarao uoči nastavka olimpijskih priprema u Zadru. O izgledima vaterpolista u Rio de Janeiru za sada ne želi govoriti, sve dok ne prođu kompletne pripreme, no zato se raduje brojnosti drugih kandidata za olimpijska odličja.

– Volio bih u Riju gledati što više nastupa naših sportaša, no to će ovisiti o rasporedu naših utakmica i treninga. Recimo, užitak mi je bio u Londonu navijati za naše rukometaše. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije