Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK GENIJALCA

Odluka je već tu: Pochettino je novi trener PSG-a nakon otkaza Tuchelu

Mauricio Pochettino
Reuters/Pixsell
24.12.2020.
u 14:12

Pochettino je bio bez angažmana od studenog 2019., kad je zbog niza loših rezultata dobio otkaz u Tottenhamu, kojeg je samo pet mjeseci prije doveo do finala Lige prvaka

Argentinski nogometni stručnjak, 48-godišnji Mauricio Pochettino, postigao je dogovor s vodstvom Paris Saint-Germaina i zamijenit će Nijemca Thomasa Tuchela na klupi francuskog prvaka, objavio je najpouzdaniji sportski novinar današnjice, Fabrizio Romano.

Pochettino je bio bez angažmana od studenog 2019., kad je zbog niza loših rezultata dobio otkaz u Tottenhamu, kojeg je samo pet mjeseci prije doveo do finala Lige prvaka.

Tijekom igračke karijere Pochettino je proveo tri sezone u dresu PSG-a i u 95 utakmica postigao šest pogodaka za francusku momčad koja je tijekom tog razdoblja osvojila danas ugašeni UEFA Intertoto kup (2001.) i bila finalist Kupa Francuske (2003.).

PSG je u četvrtak iznenađujuće otpustio Nijemca Thomasa Tuchela koji je još u srijedu navečer vodio momčad do uvjerljive (4-0) prvenstvene pobjede nad Strasbourgom kojom je trećeplasirani PSG došao na samo bod od vodećeg Lyona i drugoplasiranog Lillea.

Pod Tuchelovim vodstvom PSG je u obje sezone osvojio naslov prvaka Francuske, a u prošloj je osvojio domaću trostruku krunu i došao do finala Lige prvaka na završnom turniru u Lisabonu u kojem je u vrlo izjednačenom finalu poražen od Bayerna s minimalnih 0-1.

PSG je i u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja izborio mjesto u osmini finala, a za plasman u četvrtfinale ždrijeb je Francuzima za suparnika dodijelio Barcelonu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije