Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJIHOV IZBOR

Odbio domovinu u kojoj je rođen i pridružio se kolegi koji je odbio Hrvatsku

Sergino Dest i Christian Pulišić
Foto: David Klein/REUTERS/PIXSELL/Instagram
1/4
29.10.2019.
u 08:51

Sa samo 17 godina, za SAD je debitirao tadašnji igrač dortmundske Borussije, a današnji Chelseaja, Christian Mate Pulišić čiji je djed Hrvat, a i naš savez bio je u kontaktu s igračem i obitelji

Sergino Dest mladi je nogometaš Ajaxa i velika nada koja bi jednog dana mogla igrati u najvećim klubovima svijeta. 

Shvatili su to i u nogometnim savezima Nizozemske i SAD-a pa su krenuli u borbu za mladog obrambenog igrača. Naime, Nizozemci su gajili nade da bi Dest mogao izabrati njihovu reprezentaciju jer je Sergino rođen 3. studenoga u Almereu, u Nizozemskoj.

Majka mu je Nizozemka, ali otac je američko-surinamskog podrijetla pa su Amerikanci pomislili da bi Dest mogao igrati i za njih, a to se na kraju i dogodilo. 

Dest je službeno objavio kako je izabrao reprezentaciju SAD-a koja je tako dobila još jednog sjajnog mladog igrača koji je izabrao njihovu momčad umjesto jedne jake europske

– Samo sam slušao svoje srce – poručio je Dest.

Podsjetimo, 2016. godine, sa samo 17 godina, za SAD je debitirao tadašnji igrač dortmundske Borussije, a današnji Chelseaja, Christian Mate Pulišić čiji je djed Hrvat, a i naš savez bio je u kontaktu s igračem i obitelji. Ipak, Pulišić je odbio vatrene i danas je glavna zvijezda reprezentacije te najskuplji igrač u povijesti SAD-a.

Vatreni su u međuvremenu postali viceprvaci svijeta.

>>> Pogledajte vrijednost hrvatskih igrača

 

Komentara 42

FR
Freedom123
09:42 29.10.2019.

Ne razumijem zašto svaki negativni komentar brišete? Pa čemu uopće postoje komentari?

RI
Rizlman
11:31 29.10.2019.

Rakitić je za njega intelektualac. Nije ni Švicarska za koju je Rakitić mogao igrati neka zemlja trećeg svijeta, ali je Rakitić pametno procjenio da s Hrvatskom može napasti trofeje, a sa Švicarskom malo teže. Doduše, može i Pulišić napasti trofej,trofej, kontinentalno prvenstvo sjeverene Amerike, ali ih je neki dan Kanada nabila tako da i tu imaju problem...

DU
Deleted user
09:48 29.10.2019.

Haha čistokrvni Nizozemac ,bjelkinje šire noge samo crncima i Arapima ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije