toronto star

'Borjan otkrio zašto je odabrao Kanadu, a na pitanje o nacionalnosti uvijek odgovara isto'

International Friendly - Canada v Uruguay
RADOVAN STOKLASA/REUTERS
19.11.2022.
u 08:51

Vrata Kanade protiv vatrenih branit će vratar poznat po kontroverznim izjavama koje su uzburkale vodu u javnosti

Nakon što Hrvatska odradi ispit protiv Maroka i nadajmo se upiše pobjedu, slijedeći protivnik naših vatrenih bit će kanadska reprezentacija koja je bila apsolutni hit sjevernoameričkih kvalifikacija. 

Kanađane predvodi Alphonso Davies iz Bayerna dok im na golu stoji kontroverzni zvezdaš Milan Borjan koji je ostao upamćen zbog izjava o nacionalnosti i Kninu. 

Toronto Star pobliže je opisao njegov život, odnosno kako je prihvatio poziv da počne braniti za Kanadu. 

- Rođen u Kninu, dijelu bivše Jugoslavije prije 35 godina, Borjan je prvi put okusio nogomet u Dinari iz Knina. Budući da je njegova obitelj bila srpskog podrijetla i živjela je na srpskom separatističkom teritoriju tijekom Domovinskog rata, pobjegli su od sukoba. Sletjeli su u Beograd prije nego što su se preselili u Kanadu 2000. godine. Borjan je proveo nekoliko mjeseci u Manitobi kao mladi tinejdžer prije nego što su se on i njegova obitelj konačno preselili u Hamilton - piše u spomenutim novinama.

Nakon što je bio jedan od najboljih golmana u srpskom prvenstvu tijeko 2010/2011 godine, stigao je poziv kanadske nacionalne selekcije. 

- I odabrao sam Kanadu. Zašto? Zato što je Kanada pomogla mojoj obitelji i ovo je način na koji se želim vratiti u Kanadu", rekao je Borjan koji posjeduje dvojno državljanstvo za BTSVancity 2019. godine. 

- Kada me svi pitaju odakle sam i osjećam li se Srbinom ili Kanađaninom, uvijek kažem Kanađanin. Zato što je ovo zemlja u kojoj sam odrastao – na lijep način. Nisam morao razmišljati o ratovima i sličnim stvarima. - izjavio je za Canadian Press.

 

 

Komentara 6

DE
Demigodessnixie
11:16 19.11.2022.

On je nakon 10 godina Kanadjanin, a familija nakon Bog zna koliko godina u Hrvatskoj 4tnici

Avatar cucibuci
cucibuci
11:30 19.11.2022.

Zašto dajete pažnju takvim mrziteljima naše domovine??

DU
Deleted user
10:54 19.11.2022.

Dotičnik ne zaslužuje članak u ovoj rubrici SP Katar 2022.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije