Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG STRONG

Glamurozan turnir privukao najbolje obarače ruku: Hrvatskoj deset pobjeda!

Obaranje ruku
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
07.07.2019.
u 23:03

U hotelu Westin okupilo se više od tristo najboljih svjetskih natjecatelja iz trideset država te četiri različita kontinenta, a osim nastupa po kategorijama, održana su i natjecanja za juniore te osobe s invaliditetom

Na 17. katu zagrebačkog hotela Westin u posve glamuroznoj i pomalo neuobičajenoj atmosferi šestu godinu u nizu održao ZG STRONG. Radi se o Svjetskom kupu u obaranju ruke, sportu koji u posljednjih pet godina doživljava svoj zasluženi procvat.

Nastupilo je preko tristo najboljih svjetskih natjecatelja iz trideset država te četiri različita kontinenta, a osim nastupa po kategorijama održana su i natjecanja za juniore te osobe s invaliditetom. Snagatori diljem svijeta su se natjecali u čak 32 kategorije.

Obaranje ruku
1/20

Hrvatska se fenomenalno predstavila kao domaćin, ali su i hrvatski obarači oduševili na natjecanju. Osvojili su prva mjesta u čak deset kategorija. Viktorio Sović je imao idealnu izvedbu slavivši do 105 kilograma i u konkurenciji obje ruke.

Hrvatska kultna križevačka obitelj Kogl ponovno se okitila odličjima. Legendarni Dražen Kogl slavio je do 75 kilograma lijevom rukom, dok je njegov sin Marko do 90 kilograma ponio titulu za obje ruke.

Slavili su još i europski prvak Luka Drokan u stajaćoj konkurenciji osoba s invaliditetom do 75 kilograma s obje ruke, Josip Francki Novak u juniorskoj konkurenciji iznad 75 kilograma s obje ruke te Novak Francki u kategoriji početnika preko 85 kilograma lijevom rukom.

Turnir je bio prepunjen zvijezdama, došle su velike zvijezde poput Amerikanca Sargisa Stepanjana i Bugara Mitka Petrova, a hrvatsku je uz spomenute osvajače između ostalog predstavljao i 207 centimetara visoki te 120 kilometara teški div sinjske krajine Josip Poleš.

Valja istaknuti da je Talijan Manuel Battaglia pobijedio u otvorenoj kategoriji svladavši sunarodnjaka Thomasa de Marchija u finalu, a nagrade su dvojcu uručili Milan Bandić i Stjepan Mesić.

Za one koji su htjeli biti uključeni, a nisu uključeni u sport održano je i natjecanje otvorenog tipa za bilo koga tko se htio okušati na pravom profesionalnom obaračkom stolu.

Ključne riječi

Komentara 1

DD
dobar.d
06:25 08.07.2019.

Muskarce obaram na ruku, zene obaram s nogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije