Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Bahreinu

Nova sezona F1: Verstappen lovi treći naslov u nizu, ali moglo bi se dogoditi veliko iznenađenje

BHR, FIA, Formel 1, Grand Prix von Bahrain
Foto: EXPA/ Eibner/ Thomas Fuessler
1/3
05.03.2023.
u 12:21

Moglo bi se dogoditi jedno veliko iznenađenje koje se zove Fernando Alonso. Na jučerašnji dan prošlo je 20 godina otkako je sjeo u bolid i odvozio svoju prvu utrku Formule 1. Naravno, bilo je to u Australiji. Naime, Fernando Alonso je i posljednji slobodni trening završio na prvoj poziciji, ovaj put 5 tisućinki sekunde ispred Maxa Verstappena.

Današnjom utrkom u Bahreinu počinje nova sezona Formule 1. Što se tiče glavnog favorita za osvajanje naslova tu nema ništa novoga. I ove sezone je Max Verstappen favoriti, s najboljim tamom iza sebe – Red Bullom. Ako sve protekne po planu, Verstappen će osvojiti treći naslov u nizu. Jasno, Red Bull je favorit broj jedan među konstruktorima. Uostalonm, Nizozemski vozač postavio je najbolje vrijeme u subotu na stazi u Sakhiru s 1:29:708 minuta. Verstappenov timski kolega Meksikanac Sergio Perez kvalifikacije je okončao kao drugi, dok će u drugom redu biti dva Ferrarija - Charles Leclerc i Carlos Sainz.

Alonso: Dobar je osjećaj voziti

No, moglo bi se dogoditi jedno veliko iznenađenje koje se zove Fernando Alonso. Na jučerašnji dan prošlo je 20 godina otkako je sjeo u bolid i odvozio svoju prvu utrku Formule 1. Naravno, bilo je to u Australiji. Naime, Fernando Alonso je i posljednji slobodni trening završio na prvoj poziciji, ovaj put 5 tisućinki sekunde ispred Maxa Verstappena.

Fernando Alonso kaže da je ispred Aston Martina još posla kako bi se poboljšali za današnju utrku, ali također ne može sakriti zadovoljstvo ponašanjem bolida na stazi.

– Naravno, dobar je osjećaj voziti. Lagao bih kad bih rekao da nije dobar osjećaj. No, sve ovisi o tome što druge ekipe rade. Možete se osjećati dobro u bolidu, a onda shvatite da su tri ili četiri bolida brža od vas i onda osjećaj više nije tako dobar. Idemo pričekati da vidimo gdje smo – istaknuo je Alonso.

Španjolac kaže da će trebati pričekati još nekoliko utrka da bi se moglo prosuditi gdje tko pripada u jakosnom poretku:

– Naravno da je lijepo vidjeti kompetitivna vremena. Nakon testiranja su uvijek pomiješani osjećaji jer se ne zna gdje ćete biti u kvalifikacijama i u utrci, a onda i na prve tri utrke koje su na različitim stazama – Bahrein, Džeda i Australija. Trenutačno smo usredotočeni samo na sebe. Puno toga se može poboljšati u bolidu.

Za kraj je prokomentirao svog šefa, Lawrencea Strolla:

– Mislim da Lawrence ima viziju za sve što radi. Teško je pomisliti da je on nešto zacrtao i onda da u tome nije uspio. Mislim da je samo pitanje vremena kad će Aston Martin biti konkurencija top ekipama. Ovo je zanimljiv proces s novim bolidom, novim tehničkim odjelom i puno novih stvari koje učimo. No, ispred nas je dugačak put – zaključio je Alonso, dvostruki je svjetski prvak Formule 1.

Hamilton: Dosta zaostajemo

Lewis Hamilton, sedmi u kvalifikacijama, vjeruje da je Mercedes pao još dalje iza svojih rivala nakon prva dva slobodna treninga u Bahreinu.

– Slutili smo to nakon testiranja, ali da, zaostatak je velik. Pokušavam sve što je u mojoj moći, ali što je tu je. Moramo se potruditi i raditi s onim što imamo – rekao je Hamilton.

>> Karlo Ledinski o Skupštini Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije