Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI U PARIZU

Nova odluka o isključenju ruskih i bjeloruskih konjanika: MOO objasnio razloge

Paris 2024 goodies popular among Christmas gifts seekers
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
1/4
25.12.2023.
u 23:59

MOO-va odluka o mogućnosti nastupa Rusa i Bjelorusa u Parizu uz ograničenja odnosi se samo na pojedince, a neće moći nastupiti u ekipnim natjecanjima

Iako je krovna olimpijska organizacija MOO nedavno dopustila sportašima iz Rusije i Bjelorusije da kao neutralni natjecatelji nastupe na Olimpijskim igrama u Parizu, među njima neće biti predstavnika u konjičkom sportu. Krovna federacija FEI objavila je da nisu zadovoljili kvalifikacijske kriterije, javlja njemačka novinska agencija dpa.

Među uvjetima za nastup u Parizu - osim najvažnijeg, da ne smiju aktivno podržavati rat i ne smiju nastupati s nacionalnim obilježjima ili pod zastavom svoje zemlje -jest i onaj da potencijalni kandidati za nastup iz ove dvije zemlje moraju ispuniti kriterije koje postavljaju industrijska udruženja.

VEZANI ČLANCI:

FEI je danas objasnio da je natjecatelje iz tih zemalja isključio iz svojih natjecanja još u ožujku 2022. nakon vojnog napada Rusije na Ukrajinu.

"Sustav olimpijskih kvalifikacija predviđa da se u konjičkom sportu natjecatelji kao pojedinci mogu kvalificirati za Igre kroz kvalifikacijska natjecanja koja se održavaju između 1. siječnja i 31. prosinca ove godine. Budući da se sportaši iz ovih zemalja nisu natjecali od ožujka 2022., neće moći za natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu", priopćio je FEI.

MOO-va odluka o mogućnosti nastupa Rusa i Bjelorusa u Parizu uz ograničenja odnosi se samo na pojedince, a neće moći nastupiti u ekipnim natjecanjima.

VIDEO Luka Modrić uložio je novac u novi biznis u Madridu. Želi pokrenuti ekskluzivan posao za elitno društvo

Komentara 1

CH
chemica
00:22 26.12.2023.

Izolirati, do poraza ruskog nacističkog režima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije