Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač nije sugerirao Markoviću ime novoga izbornika

Niko Kovač: Potrebna nam je čvrsta ruka

nog-07-txt.jpg
import
15.07.2006.
u 18:49

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač tvrdi da nije Vlatku Markoviću sugerirao ime novoga izbornika.
Igrači o tome ne odlučuju kaže Niko. S predsjednikom sam razgovarao uopćeno i ne bi mi palo na pamet predlagati novoga šefa. Vjerujem u predsjednikov izbor jer je uvijek bio dobar; sa svima koje je izabrao išli smo na veliko natjecanje.

Proširila se priča o strancu, konkretno vašem šefu Giovanniju Trapattoniju? O tome ne znam ništa. Mislim da je to nemoguće jer Trapp je u Salzburgu angažiran u velikom, ambicioznom projektu. On nije sportski direktor, nego trener; zajedno s Matthäusom vodi treninge, sastanke, utakmice.

Koja bi bila vaša ideja o izborniku?
Mislim da i u Hrvatskoj ima stručnjaka koji mogu voditi reprezentaciju. Najvažnije je da on bude autoritativan i ima čvrstu ruku. A momčad je, zahvaljujući Zlatku Kranjčaru, već formirana. Cico je tu odradio dobar posao.

Gdje smo onda pali?
I mi, kao i Srbi i Crnogorci, imamo odlične igrače, ali u Njemačkoj je škripilo na disciplini i ispali smo ponajviše zbog toga. Zato nam treba trener koji će inzistirati na profesionalizmu, odgovornosti, redu i disciplini.

Koja je izbornikova najvažnija zadaća?
Europsko prvenstvo 2008. najvažniji je cilj, čak imperativ, jer je važno imati kontinuitet igranja na velikim natjecanjima. I zato je važno da se što prije izabere novi izbornik, brzo će doći prva utakmica s Talijanima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije