Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi mudrijaši traže novog Pedra

Neka se javi nova žrtva

'08.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Stadion Maksimir, 1 HNL, 14. kolo. Utakmica NK Dinamo - NK Sibenik. klupa dinamo Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL prazna klupa u nk dinamo '
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
10.08.2010.
u 08:07

Plavi su treneri izbacivani iz autobusa, dobivali su otkaze u kafićima. Zajecu nisu ni rekli.

Velimir Zajec ušao je povijest Dinama. Na novi način, jer i dosad je bio debelim slovima upisan kao nogometna legenda, bivši sportski direktor, trener koji je slavio nad Ajaxom u Amsterdamu...

Sad u anale ulazi kao trener koji je nakon samo dva mjeseca dobio otkaz. I to na kakav način, za to je mogao saznati ako je surfao internetom.

Zeko: Nemam pojma

U Dinamu se gazda pravdao da je direktor Vrbanović pokušavao nazvati Zajeca, ali ga nije mogao dobiti.

Pa su sazvali konferenciju za novinare na kojoj je gazda objavio da Zajec više nije trener.

Samo 45 minuta prije tog monologa prvog čovjeka plavih, Zajeca smo dobili na telefon. Malo pospanoga, puknutog glasa.

– Vratio sam se u pet ujutro iz Györa, promukao sam. U klubu nema ništa, danas je slobodan dan, sutra trening – počeo je pričati Zeko očito ne znajući da je dobio cipelu u Maksimiru i da taj trening neće voditi.

– Nemam pojma, prvi glas, nitko mi ništa nije rekao pa o tome doista ništa ne znam – zaključio je Zeko.

Kasnije je mogao i pročitati da je otkaz doista i dobio.

Ali, nije to baš nekakvo iznenađenje, treneri iz toga kluba u zadnjih 15 godina odlaze na svakojake načine. Ivanković je tako prvi otkaz dobio u kafiću na malonogometnom turniru, a za drugi otkaz pričalo se da je istjeran iz autobusa, što je trener demantirao.

Kruno Jurčić nakon otkaza nije išao u klub po "papire" za raskid, čekao je u obližnjem kafiću da mu ih donesu. Pa se tako Zeko ne mora baš čuditi što je ovako dobio obavijest o odlasku.

Svi su treneri dobili i dobre otpremnine, o tome će sa Zajecom u Dinamu tek morati pregovarati, zainati li se, Zajec će dobiti sav novac za dvogodišnji ugovor.

Plave sad muči kako pronaći novog trenera u što kraćem vremenu. I sami priznaju da rješenja nemaju.

Kao prvi kandidat pojavio se Branko Karačić, ali ne treba zaboraviti ni druge moguće kandidate. Zanimljivo je da je prvi čovjek plavih bio nekoliko dana u Crnoj Gori s Cicom Kranjčarom, još jednom legendom plavih.

Ratne su sjekire zakopane, Cico dolazi na tekme u Maksimir, jedino što se neće svidjeti navijačima koji mu zamjeraju što je izbornik Crne Gore.

Cico, Jurčević, Jurčić...

U današnjem Dinamu nije nemoguće ni da se vrati Krunoslav Jurčić, iako mu je proljetos momčad igrala grozno, jesen je bila odlična, voli igrače koje vole i braća koja vode klub, pozna igrače i probleme, brzo bi se uklopio.

Ponovno se spominje i Nikola Jurčević. Bio je kandidat broj jedan i prije Zajeca, ali je, navodno, tražio novac unaprijed, pa je došlo do razilaženja u mišljenju.

Prvi put mogao bi doći i stranac, čelni čovjek Dinama sad nije protiv toga, a i platio bi ga skuplje od Ardilesa (imao je oko 500.000 eura godišnje).

I tako se ne zna tko će danas voditi trening, ne zna se ni hoće li novi trener stići do utakmica s Karlovcem i Györom.

Ključne riječi

Komentara 10

MI
mitar
10:53 10.08.2010.

Pa nije ni vase maslo za Ramazana,jer kome vi prevnete sahan(tanjur)taj vise u Dinamau ne ruca.SRAMITE SE I VI I ONAJ KOJI VAS KLJUKA SA INFORMACIJAMA IZ DINAMA.

ZZ
zvučni_zid
09:50 10.08.2010.

ako dođe pamić, zoki se neće smjet pomaknut na klupi a kamoli da bi išo šta govorit igračima. al pod pamićem bi sve te zvjezdice davale i posljednji atom snage za dinamo inače bi po svlačionici letjeli stolci. nije bezveze karlovac tak uspješan.

OR
ordinaryhandsome
08:39 11.08.2010.

Novinari... pa pobogu zašto idete uopće na te \"sazvane konferencije\"? Ak vas već zovu možda da prije pitate \"a imate li nešto pametno za reć\"? Il ak ste već gladni sportskih vijesti, možda da idete na konferencije u neke drugeuge klubove po novom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije