Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK INTERES

Na Danu otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta skupilo se stotine budućih studenata

KIF
Foto: KIF
1/6
08.05.2015.
u 18:35

'Tradicionalan Dan otvorenih vrata i ove godine organizirali smo ujutro i popodne, naravno prilagodili smo se učenicima koji školu pohađaju u dvije smjene.'

Stotine budućih studenata sa znatiželjom je pristupilo Danu otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta i Studijskog centra za izobrazbu trenera, a sve kako bi se iz prve ruke upoznali s Kineziološkim fakultetom. Profesori i studenti fakulteta posjetiteljima su prikazali što ih sve može očekivati na ovogodišnjem razredbenom postupku.

- Tradicionalan Dan otvorenih vrata i ove godine organizirali smo ujutro i popodne, naravno prilagodili smo se učenicima koji školu pohađaju u dvije smjene. Očekujemo sve one koji su zainteresirani za studij kinziologije ili stručni studij za izobrazbu trenera, kako bi se upoznali sa svime što isti nude. Možemo reći da je kineziologija “zanimanje budućnosti”, zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost koja u današnje vrijeme kada se ljudi bore s brojnim problemima poput debljine i visokog krvnog tlaka nudi rješenje i to ne ljekovima i čudotvornim kremama nego kretanjem i tjelesnom aktivnošću programiranom od strane stručnih, školovanih ljudi. Zato pozivam sve zainteresirane da se pridruže Danu otvorenih vrata, te da upišu Kineziološki fakultet - izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta, izv.prof.dr.sc. Damir Knjaz i dodao:

- Veliki broj kineziologa se zapošljava, na fakultetu postoji jedna širina i nadam se da će se zakonske regulative Hrvatske usuglasiti s Europskom unijom što će povećati potražnju za kineziolozima. Nadam se da će se povećati satnica nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kako je najavio i ministar Varga, a što će u konačnici također rezultirati i veću potražnju za kineziolozima.

U sklopu Dana otvorenih vrata, Kineziološki fakultet i Studijski centar za izobrazbu trenera prezentirali su djelatnosti na fakultetu, novitete iz područja sporta, sportske rekreacije, fitnessa, sportske dijagnostike i sportske prehrane. Prvih nekoliko stotina budućih polaznika prikaz potencijalnih elemenata razredbenog postupka odradilo je u jutarnjim satima, dok nas drugi prikaz namjenjen učenicima srednjih škola koji pohađaju jutarnju nastavu, ali i svim zainteresiranim građanima očekuje u 14.30 sati.

>> KIF-ov 50. rođendan, legende postale počasni predavači

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije