Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

KIF-ov 50. rođendan, legende postale počasni predavači

Stojko Vranković, Milan Moguš, Dragan Primorac, Franjo Arapović
Antonio Bronić/VLM
16.11.2009.
u 09:54

Svečanošću u HNK zagrebački Kineziološki fakultet proslavio je 50. rođendan, a prisutna su bila neka od najvećih hrvatskih sportskih lica.

Aktualni dekan prof. dr. Igor Jukić proslavio je ove godine tek 41. rođendan, no njegove godine svojevrsni su zalog razvoju fakulteta, koji želi bolju suradnju sportske prakse i znanosti.

Kroz dijagnostički centar KIF-a prošlo je 8000 sportaša, a taj bi broj u najavljenom Centru za istraživanje i razvoj vrhunskog sporta trebao uskoro biti višestruko veći. Osim brojnim inozemnim znanstvenicima počast je sinoć izražena i nizu domaćih trenerskih legendi koje su proglašene počasnim trenerom predavačem. To su Bralić, Giergia, V. Kljaić, Križimski, Novosel, Ž. Pavličević, Rudić, Vlašić, Blažević, Červar, Kostelić, Marinović, Pilić i Bobev.

Za 50. rođendan u mirovinu je otišla jedna od legendi fakulteta – prof. dr. Zlatko Šimenc, član prvog naraštaja studenata upisanih daleke 1959. godine. Otac vaterpolista Dubravka poznat je po tome što je u svoje vrijeme istodobno igrao za dvije reprezentacije (vaterpolo i rukomet).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije