Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI GODINE

Medveščak krenuo u vjerojatno zadnju sezonu u KHL-u

Medveščak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
23.08.2016.
u 13:29

– Nisam mislio da ćemo doživjeti četiri sezone u KHL-u. Sretan sam što smo uspjeli “preživjeti” i što smo uoči ove sezone uspjeli zadržati okosnicu momčadi i trenera Dwyera. Imamo konkurentnu momčad, a to je najvažnije – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Luđakom bi proglasili onoga tko bi prije sedam-osam godina predvidio da će Medveščak doživjeti četvrtu godinu u KHL-u, drugoj po jačini hokejskoj ligi svijeta. No, medvjedi danas (17 sati, Sportklub 1) kod Lade iz Toljatija kreću četvrti put u KHL sezonu.

– Nisam mislio da ćemo doživjeti četiri sezone u KHL-u. Sretan sam što smo uspjeli “preživjeti” i što smo uoči ove sezone uspjeli zadržati okosnicu momčadi i trenera Dwyera. Imamo konkurentnu momčad, a to je najvažnije – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Nismo štedjeli na igračima

Zatvoriti klupski proračun jako je teško.

– Svake godine sve teže i teže. I ta neizvjesnost zbog novih izbora otežava nam posao. Nema konstante, a tvrtke u takvim uvjetima kalkuliraju ulažući u sport. No, glavno da smo dobili ovaj ruski dio sponzora. Bit će teška financijska godina, to je sigurno, ali siguran sam da ćemo uspjeti – kaže Gojanović.

Proteklih godina neki igrači žalili su se zbog kašnjenja plaća. Je li to riješeno?

– Zaostataka prema igračima ima nešto sitno, ali ti sporovi se rješavaju, ti igrači poslali su KHL-u pristanak odnosno pismo da su sve dogovorili s nama.

U protekle tri sezone proračun Medveščaka bio je 10 milijuna eura, no sada će biti manji.

– Oko 20 posto manji, znači oko osam milijuna eura. Ali nismo smanjivali proračun za igrače, već smo štedjeli na nekim drugim stvarima. Od marketinga do organizacije utakmice, čak i rasvjete u dvorani. Troškove organizacije svake utakmice smanjili smo sa 75.000 na 60.000 kuna. Grad nam plaća treninge u Ledenoj, no utakmice moramo plaćati sami. Također, više ne koristimo uvijek čarterske letove, već ćemo dosta putovati redovnim linijama. Prije je to liga branila, no kada smo vidjeli da je Novosibirsk doletio u Zagreb redovnom linijom, i mi smo to zatražili – objašnjava načine uštede Gojanović.

Ja bih bio podrška

Nagađa se da je ovo posljednja sezona medvjeda u KHL-u.

– Prema ugovoru, jest. No, vidjet ćemo još, stvari se mogu promijeniti. Naravno da je i povratak u EBEL opcija, no pod uvjetom da se pojavi veliki austrijski partner koji bi nas vukao, kao što je to sad Gazprom u KHL-u. A hoću li ostati predsjednik ako se vratimo u EBEL? Ako se pojavi neka osoba ili tvrtka koja želi vući umjesto mene, dapače. A ja bih bio podrška. Naravno da bih bio sretan da u klub uđe netko poput Red Bulla, Cole...

Vodstvo Medveščaka ostvarilo je najvažniji cilj, zadržalo je trenera Gordieja Dwyera.

– Osjećao sam da u Zagrebu nisam dovršio posao – rekao je Dwyer i opisao momčad:

– U napadu imamo puno igrača koji su igrali i prošle godine, došao je i sjajni napadač Butler, on zna zabijati golove. Također, veću dubinu imat ćemo i u obrani.

Dwyer se veseli i gostovanju kod nove momčadi lige, Red Star Pekinga:

– To je odlično za hokej, Kina je veliko tržište i neka se hokej kao odlična igra što više širi. Jedva čekam da zaigramo tamo.

Komentara 7

SO
sonno1
15:29 23.08.2016.

Ma što zasitili! Nas 5000 vijernih (a neki još i od Juge) ne možemo dočekati da krene. I zato danas u 17,00 pred telku pa uživaj. ZIG- ZAG!

DU
Deleted user
11:43 24.08.2016.

Pa Medvjedima dodje ne jednu tekmu koliko Dinamu u cijeloj sezoni...

KA
kapelica
15:13 23.08.2016.

Zagrepčani se ohladili od hokeja sto je bilo i za pretpostaviti sigurno im fali hokejaški klub hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije