Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči VN SAD-a

McLaren i Honda zadovoljni performansama nadograđenog motora

Fernando Alonso
Reuters/Pixsell
15.10.2015.
u 21:38

Japanci najviše problema imaju s ERS sustavom, što znači da njihovi vozači na dugačkim pravcima često ostaju bez dodatnih 160 konjskih snaga iz MGU-K generatora.

Honda je uoči posljednje utrke iskoristila sve svoje preostale tokene i nadogradila motor s unutarnjim izgaranjem, a priliku za njegovo testiranje je u petak dobio Fernando Alonso, piše GP1. Iako je momčad u njegov MP4-30 za nastavak vikenda odlučila ugraditi stariju jedinicu s najviše odvoženih kilometara kako bi Španjolac novi motor mogao koristiti sljedećeg tjedna u Austinu, stazi koja bi britanskoj momčadi trebala odgovarati više od Sochi Autodroma, u McLarenu su zadovoljni viđenim i performansama poboljšanog stroja.

“Ova nadogradnja se pokazala boljom od očekivane. To je bio pozitivan test – čak iznad onog što smo mi očekivali. U utrci ga nismo koristili jer smo vjerovali da dizajn staze u Sočiju ne odgovara našem paketu”, rekao je trkaći direktor Eric Boullier.

Hondin šef Yasuhisa Arai se složio:

“Novi motor je pokazao bolje performanse od očekivanih iako ukupne performanse još uvijek nisu dovoljno dobre.”

Japanci najviše problema imaju s ERS sustavom, što znači da njihovi vozači na dugačkim pravcima često ostaju bez dodatnih 160 konjskih snaga iz MGU-K generatora.

Mercedes i Honda su potrošili sve tokene koje im je FIA dodijelila za sezonski razvoj motora. Ferrariju je ostalo još četiri te će ih najvjerojatnije iskoristiti na VN SAD-a, dok Renault još uvijek čeka trenutak za iskorištavanje nekoliko ili svih 12 ovogodišnjih tokena.

>>Nakon ruske kape, želim i meksički sombrero!

Komentara 2

KA
kažemja
23:13 15.10.2015.

Ako se gleda zadnje dvije utrke Mclaren je završio sa oba bolida , a u Rusiji je spletom okolnosti čak došao i do bodova. No ukupno gledajući sezona je katastrofalna i morat če krvavo raditi u zimskoj stanci da bii sljedeče sezone bili konkurentniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije