Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan dan

Marčinko u Rimu osvojila svoj četvrti, a Mektić i Pavić čak 16. zajednički naslov

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke, Marčink/Niemeier
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
19.06.2023.
u 21:20

Nakon što se prilično mučila u prvom dijelu sezone, Petra Marčinko je zablistala je na ITF-ovu turniru za tenisačice u Rimu koji se na zemlji igrao za nagradni fond 60.000 USD

Hrvatski je tenis u nedjelju doživio nove blistave trenutke, još jedan dan za pamćenje. Osvojena su dva turnira: Nikola Mektić i Mate Pavić trijumfirali su u konkurenciji parova u Stuttgartu, još jednom dokazavši da nisu za otpisivanje, a mlada Petra Marčinko bila je najbolja na ITF-ovu natjecanju za tenisačice u Rimu.

Mektić i Pavić u finalu su Stuttgarta (trava, 795.730 eura) bili prilično uvjerljivi, sa 7:6 (2), 6:3 svladali su njemačku kombinaciju Krawietz/Puetz i tako došli do 16. zajedničkog naslova u trećoj godini suradnje. Zlatnim olimpijcima drugi je to trofej ove sezone, nakon što su početkom godine osvojili Auckland.

GALERIJA  Novak Đoković osvajanjem naslova u Parizu ispisao povijest tenisa

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke, Marčink/Niemeier
1/49

U međuvremenu su doživjeli i proživjeli teško razdoblje koje je kulminiralo ispadanjem u prvom kolu Roland Garrosa, pa su u Stuttgart došli s učinkom 2-8. No, trava je donijela preokret, na toj podlozi sad imaju fantastičan skor od čak 28 pobjeda i samo dva poraza. To je ohrabrujuća spoznaja uoči Wimbledona gdje su lani izgubili u finalu od Australaca Ebdena i Purcella i to u pet setova.

Nakon što se prilično mučila u prvom dijelu sezone, Marčinko je zablistala je na ITF-ovu turniru za tenisačice u Rimu koji se na zemlji igrao za nagradni fond 60.000 USD.

VEZANI ČLANCI:

Naša 17-godišnjakinja je dominantno, bez izgubljenog seta, došla do naslova, prvog ove sezone. Zagrepčanka je u finalu Talijanki Georgiji Pedone (539. na WTA listi), prepustila samo četiri gema, pobijedivši je sa 6:2, 6:2. Njoj je to četvrti naslov u karijeri, lani je osvojila turnir u francuskom Poitiersu te dva turnira u turskoj Antalyji.

Uspjeh u Rimu znatno će pogurati našu tenisačicu na WTA listi. Vratit će se u Top 200, u poretku uživo u ovom je trenutku na 195. mjestu, što znači da je napredovala za 55 pozicija i već je blizu svom najboljem plasmanu, 161. mjestu. U poretku igračica mlađih od 18 godina sada je peta na svijetu. Zanimljivo je da je ovaj isti turnir u Rimu i lani osvojila jedna Hrvatica – tad je to za rukom pošlo Kaštelanki Teni Lukas.

VIDEO Dalić: 'Luka će sam odlučiti. Bilo je jako emotivno za njega jučer'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije