Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario

Mandžukića zovu Terminator, a zabija svaku 231 minutu

Football Soccer - Juventus v Atalanta - Italian Serie A - Juventus stadium, Turin, Italy - 3/12/16 - Juventus' Mario Mandzukic celebrates after scoring third goal .     REUTERS/Giorgio Perottino  Picture Supplied by Action Images
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
06.12.2016.
u 19:47

Mario Mandžukić (30) do kraja sezone na dulje će se vrijeme zacementirati kao treći najbolji hrvatski strijelac u tzv. ligama petice

Kao što je iz naše tablice vidljivo, Mario Mandžukić (30) do kraja sezone na dulje će se vrijeme zacementirati kao treći najbolji hrvatski strijelac u tzv. ligama petice.

Što bi mu trebala biti posebna čast, uzimajući u obzir da će mu u leđa gledati velikan poput Alena Bokšića, svojedobno najbolje plaćeni nogometaš Premijerne lige.

Usto, Bokšić je u ligama petice “trajao” 12, a Terminator, kako Talijani tepaju Mandži, za sada “traje” šest i pol godina. I kao 30-godišnjak u punoj snazi, na vrhuncu karijere, još ima dobre izglede da dosegne stotku.

Zanimljivo, taj neobični centarfor, koji nije stroj za golove poput Šukera nego istodobno i žustri bek pa čak i požrtvovni stoper, s godinama si je prokrčio put do toga da postane najbolji hrvatski strijelac u Ligi prvaka (14 pogodaka), a neće odustati ni od lova za Šukerom na listi najboljih strijelaca reprezentacije.

Zaslužan igrač plavih

Kada smo već kod Lige prvaka, u srijedu je idealna prilika da Mandžo poveća svoj konto jer u Torino dolazi jedan od najpoželjnijih suparnika u tome uglednom natjecanju.

Znajući za nadaleko poznatu Dinamovu prijemčivost, trener Juventusa bavi se mišlju da sutra isproba opciju s trojicom napadača.

– Mandžukić u svoj toj kvantiteti (misleći valjda na široku lepezu napadača, nap. a.) pruža i kvalitetu. Postavimo li ga kao klasičnog centarfora, nije toliko efikasan. Kada bi Mandžukić i Higuain radili pritisak, mislim da bih ih mogao koristiti zajedno s Dybalom – najavio je Massimiliano Allegri novi eksperiment, zbog kojega ove srijede sigurno neće rezultatski ispaštati.

Zanimljiva je ta Allegrijeva fascinacija našim napadačem, s obzirom na to da bismo Mandžu teško mogli nazvati ubitačno efikasnim centarforom. Naime, ove sezone u talijanskoj ligi na kontu ima samo četiri pogotka, treba mu 231 minuta za gol, a žrtve su mu dosad Sampodria, Chievo, Pescara i Atalanta.

No, Mandžo je upravo idealan napadač: ne samo da agresijom, ratničkim pristupom i zadivljujućim obrambenim angažmanom diže cijelu momčad, nego terorizirajući suparničke braniče velikodušno pomaže pravom killeru Gonzalu Higuainu. Pa ako mu silna energetska potrošnja i umanji sabranost pred golom i realizatorsku moć, to mu nitko ne uzima za minus. Dapače, to je pristup kojim će se uvući pod kožu svakom treneru.

Koliko god Mandžukić bio najintrigantnija figura Juvea u srijedu, kao bivši zaslužni Dinamov igrač (128 nastupa, 63 pogotka, 3 naslova prvaka, 2 kupa), još više će pod povećalom biti Juventusova obrana, Buffon, Lichtsteiner, Chiellini, Alex Sandro.

Naime, izdrži li ta petorka uraganske udare gostiju iz Zagreba i pobijedi li Juventus hrvatskog prvaka, u srijedu bismo dobili novoga/staroga rekordera Lige prvaka: Dinamo bi postao druga momčad u povijesti natjecanja koja je grupnu fazu okončala bez boda i postignutog pogotka, ali već sada ima slabiju gol-razliku (-13) od dosadašnjeg rekordera Makabija iz Haife (-8).

Sudjelovalo 135 klubova

Dinamo, kao što znamo, već ima najslabiji učinak u grupnoj fazi u povijesti Lige prvaka, jer je u sezoni 2011./2012. imao gol-razliku -19, bez osvojenoga boda. Biti najslabiji od svih 135 sudionika iz 32 zemlje od 1992. godine, e to se zove pothvat!

Komentara 6

ZG
zg223
08:31 07.12.2016.

dasovic?to je neko zagorsko prezime?

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:30 07.12.2016.

Ak postavi pionire mogao bi dinamo napokon doci i do boda. Do gola tesko, ali vjerovatno do boda...

LJ
LJU39
20:12 06.12.2016.

pa nemoze svako bit ni najgori i to treba imat priliku i uspjet u tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije