Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hećimović ozlijeđen

Ledena još jednom rasprodana, stiže Villach

Medveščak
Renato Branđolica
27.10.2009.
u 09:06

Nakon tri pobjede zaredom, medvjedi dočekuju igrače Villacha koji su ih na početku sezone pobijedili sa 5:1.

Hokejaši Medveščaka s nizom od tri uzastopne pobjede večeras u Ledenoj dočekuju Villach. Gosti iz Koruške dužnici su medvjedima, jer su im u četvrtom kolu u Villachu nanijeli jedan od najvećih poraza u sezoni (5:1).

– Današnja utakmica bit će potpuno drukčija. To je bio početak sezone, otad smo puno napredovali. A i sada smo u velikom naletu te u odličnoj formi – najavljuje predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Uz Vienna Capitalse, Medveščak je jedina momčad koja je u posljednje tri utakmice osvojila svih šest bodova. I to protiv prošlosezonskog prvaka KAC-a, protiv zasad vodećeg Graza te protiv starog suparnika Olimpije u Ljubljani. A samo prije nekoliko kola situacija je bila posve drukčija, medvjedi su u 10 utakmica postigli samo jednu pobjedu.

– Utakmica protiv Linza u Ledenoj najzaslužnija je za ovakav preokret. Unatoč porazu, ljudi su nas podržali, a igrači su počeli igrati odgovornije i s još više žara. Sada smo momčad koja baš svakog može pobijediti – objašnjava Gojanović.

Jesu li narasle ambicije Medveščaka u premijernoj sezoni u EBEL-u?

– Glavni cilj i dalje nam je izboriti play-off, odnosno plasman među prvih osam. No, tada ćemo dovesti još dva pojačanja i sve će biti moguće – ističe Gojanović.

U današnjoj utakmici medvjedima će nedostajati već otprije ozlijeđeni Žagar i Mlađenović te Hećimović koji je istegnuo ligament koljena u nedjelju protiv Olimpije, pa mu se predviđa dvotjedna stanka. Ozljeda Hećimovića velik je hendikep, jer baš je hrvatski Kanađanin najefikasniji, s osam pogodaka i 11 asistencija u prvih 17 kola EBEL-a.

Ledena dvorana i večeras će, već po običaju, biti rasprodana. Sinoć je ostalo tek dvjestotinjak ulaznica, a još će ih se toliko prodavati danas uoči utakmice na blagajni Doma sportova.

Današnji parovi (19.15 sati): Medveščak - Villach, ALBA - Jesenice, Graz - Linz, KAC - Olimpija, RB Salzburg - Vienna. Poredak: Graz 27, Linz 25, Villach 24, VSV 21, RB Salzburg 20, KAC 19, Medveščak 17...

Ključne riječi

Komentara 6

TN
terra_nuova
10:15 27.10.2009.

Ja zbilja ne kuzim s cim se decki u sportskoj redakciji VL-a bave. Pa ova liga u kojoj \"medvedi\" igraju je mesavina tri lige u kojoj igraju momcadi,koje u bilo kojoj drugoj ligi ne bi mogle opstati.Niti jedna od tih austrijskih momcadi nije nikada bila niti sparing partner nekome u Svicarskoj ili Njemackoj,gdi igraju mnogi igraci afirmirani u NHL -u. Dakle nemojte preuvelicavati \"uspehe\" nasih deckih.Lepo je kad nekog \"nabiju\",ali to nije to. Kad bi gledaoci koji dolaze u Dom sportova gledali nekoliko tekmi DEL ili NLA lige,ne bi vise placali karte za EBEL,osim ak moraju svaki dan mahati z kockastim zastavama.Jer znate kak je : Domace je domace..cak ak i nis ne vredi!!!

FI
Filip
11:09 27.10.2009.

ispravak: kak se u 3 (TRI) utakmice može postići 6 (ŠEST) pobjeda?

DA
dante76
11:19 27.10.2009.

terra_nuova ti ocito zivis u Hrvatskoj u kojoj je HNL na razini Premiershipa, Dinamo i Hajduk svake godine igraju LP, Cibona je tradicionalno na final fouru. Kakve veze ima sto EBEL liga nije najjaca u Europi? Ipak je jaca odd Hrvatske hokejaske lige deset puta. Seruckas pizdarije da ispadnes cool a zapravo se obican bedak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije