Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odradili trening

Lagerbäck: Hrvatska je veliki favorit, ali mi nemamo što izgubiti

Lagerback Island
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/14
18.11.2013.
u 15:30

– Euforija? Ne znam postoji li uopće ta riječ u islandskom rječniku! No, logično je pozitivno razmišljanje, Island nikad nije bio tako blizu plasmanu na veliko natjecanje – rekao je izbornik Islanda.

Prilično je samouvjeren bio izbornik Islanda Šveđanin Lars Lagerbäck na konferenciji za novinare nakon treninga u Maksimiru...

– Mi doista nemamo što izgubiti! Na Hrvatima je pritisak, a ja ću ga još pojačati izjavom da je Hrvatska veliki favorit! Hrvati su među najboljim momčadima svijeta, Mandžukić može svakome zabiti gol... Ali, mi smo spremni, nadam se dobroj utakmici, iako znamo da ćemo igrati onoliko dobro koliko nam to Hrvati dopuste – kaže Lagerbäck.

Islandski su novinari rekli Lagerbäcku da stadion neće biti pun, kako ozračje neće biti pozitivno za Hrvatsku kao što je bilo u Reykjaviku za Island:

– Sve te priče o ozračju prestaju kad sudac označi početak! Onda se svi igrači usredotoče isključivo na igru...

Je li Island zahvatila euforija?

– Euforija? Ne znam postoji li uopće ta riječ u islandskom rječniku! No, logično je pozitivno razmišljanje, Island nikad nije bio tako blizu plasmanu na veliko natjecanje. A prvi put je uvijek najljepše, najslađe...

Je li vam se svidio travnjak?

– Nije baš za igranje golfa, ali ovo je mjesec studeni i ne možemo se žaliti na teren.

'Pobijedit će momčad čiji igrači budu bolji'

Olić je najavio da Hrvatska nema razloga za strah od Islanda?

– Svašta se govori i piše uoči velikih utakmica. Očekujem da će nas Hrvatska napasti, ali i oni su svjesni da nam napadačkom igrom ostavljaju mnogo prostora i kako bi mogli imati mnogo problema ako im zabijemo gol – kaže Lagerbäck.

Na upit što bi moglo odlučiti pobjednika, Lagerbäck je odgovorio:

– Pobijedit će momčad čiji igrači budu bolji! Pristup će biti vrlo važan, a ja se nadam da s tim neću imati nikakvih problema.

I vaša Švedska protiv Portugala traži plasman u Brazil?

– Portugal ima 1:0 i favorit je, nekako u jednakom omjeru kao što je i Hrvatska favorit protiv Islanda! Bilo bi lijepo da dvije nordijske reprezentacije odu na SP, ali ja sam ovdje fokusiran isključivo na Island!

>> Islanđane će na Maksimiru bodriti 700 navijača

Komentara 2

Avatar white socks
white socks
17:44 18.11.2013.

Svi u Maksimir! Pomozimo repki.

ZA
zani
19:03 18.11.2013.

Šta ovaj trener misli da ćemo nasjesti na njegove trikove? Šta on misli da nismo motivirani? E pa jesmo motivirani smo i veći smo ratnici na terenu. Pokazati ćemo svoje kvalitete. Ajmo Hrvatska !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije