Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Efesu kruna, Realu žal

Kruno Simon i Tomica Mijatović po drugi put prvaci Europe uzastopce

21.05.2022.
u 21:25

Sportklubov komentator Marin Mrduljaš obećao je Simonu da će, ako Efes pobijedi, otpjevati "vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save" i on je to i učinio

Krunoslav Simon i Tomislav Mijatović prvaci su Europe drugu godinu zaredom. U finalnoj utakmici Eurolige, odigranoj u beogradskoj Štark Areni, njihov Anadolu Efes pobijedio je Real Madrid sa 58:57.

I dok dugogodišnji hrvatski reprezentativac svojoj momčadi, zbog ozljede koljena, nije mogao pomoći, pomoćni trener Tomislav Mijatović itekako jest jer je svojom analitikom pomogao glavnom treneru Erginu Atamanu u pripremanju taktike.

Najkorisniji igrač finala bio je njemački centar Tibor Pleiss (19 koševa, 7 skokova, 2 blokade), a za najboljeg igrača Final Foura proglašen je srpski razigravač Efesova sastava Vasilije Micić. Osim što je u polufinalu protiv Olympiakosa, svojom tricom u posljednoj sekundi, omogući turskom prvaku da uđe u finale, Micić je u utakmici za naslov ubacio 23 koša odigravši provevši na parketu čak 38 minuta.

- Ove trenutke ću pamtiti cijeli svoj život, a nadam se i moji suigrači koje ću sada odvestu na feštu i slavit ćemo kao nikad prije - kazao je Micić.

Real je pak imao samo jednog dvoznamenkastog igrača, Valtera Tavaresa (14 koševa, 11 skokova) i uz lošu šutersku večer (za tricu 6 od 33) to je bilo nedovoljno za naslov.

Na podjelu pehara, dodijeljenih igračima pojedinačno, ali i na zajedničko fotografiranje, Kruno Simon je došao sa svoje dvije kćerkice. U ime njegova drugog naslova Sportklubov komentator Marin Mrduljaš, inače fetivi Splićanin, morao je, kako je obećao, otpjevati onu staru zagrebačku.

- Vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save.

Kako je i nama najavio uoči ovog Final Foura, Simonu je ovo bila posljednaj pečalbarska sezona i on se po završetku ove sezone vraća u Hrvatsku s željom da karijeru zaključi u nekom zagrebačkom klubu. Po mogućnosti u Ciboni ili možda u Dinamu čiji je, u nogometnom smislu, veliki navijač.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije