Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Kopitar opet poveo Kingse u pobjedu

NHL
AFP
26.10.2009.
u 08:30

Anže Kopitar, 22-godišnji sjajni slovenski hokejaš, opet je bio jedna od ključnih osoba u pobjedi njegova Los Angelesa, koji je na domaćem ledu svladao Columbus 6-2.

Los Angeles je time došao do osme pobjede sezone (u dvanaest utakmica) te je ispred njih u Zapadnoj konferenciji tek Colorado, koji ima dva osvojena boda više.

Kopitar je, pak, s nova dva pogotka učvrstio prvu poziciju na ljestvici najkorisnijih hokejaša NHL lige (kombinacija pogodaka i asistencija) te trenutačno ima 19 poena (11 pogodaka i osam asistencija). Slijedi ga sjajni Rus Aleksandr Ovečkin iz Washingtona sa 17 poena (devet pogodaka i osam uspješnih dodavanja).

Isto tako, Kopitar dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca (osam). Po devet su postigli spomenuti Ovečkin te Kovaljčuk iz Atlante i Marleau iz San Josea.

Kopitar je prvi pogodak zabio u prvoj dionici kada je zaokružio taj dio igre na 2-0, a u zadnjim sekundama druge trećine povećao je na 4-1, čime je srušen otpor Columbusa. Dokrajčio ga je s dva pogotka Aleksandr Frolov u zadnjem dijelu igre.

Manny Malhotra je s dva pogotka bio junak gostujuće pobjede San Josea kod Philadelphije (4-1), dok je Vancouver u tvrdom ogledu (tek 56 udaraca prema vratarima) svladao Edmonton 2-0.

NHL liga, nedjelja:

Philadelphia - San Jose 1-4

Los Angeles - Columbus 6-2

Vancouver - Edmonton 2-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije