Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA PROTIV RIJEKE

Kek: Tko misli da je ulazak u finale Kupa dovoljan, vara se

Kek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
30.03.2014.
u 09:40

– Nekim stvarima nisam bio zadovoljan u utakmici u Puli, tražit ću druga rješenja. Razmišljam o igračima koji najbolje mogu odgovoriti zahtjevima utakmice – kaže poslovično oprezni strateg Riječana Matjaž Kek.

Neće biti previše veze između današnjeg susreta Istre 1961 i Rijeke i kup-utakmice igrane u srijedu. Niti će isti biti pristup, niti će ista biti atmosfera na tribinama, niti će isti sastav momčadi Rijeke istrčati na pulski travnjak. Mate Maleš ne smije igrati zbog kartona, Ivan Močinić neće igrati zbog sedam šavova na čelu. Međutim, neće to biti jedine promjene koje je zamislio:

– Nekim stvarima nisam bio zadovoljan u utakmici u Puli, tražit ću druga rješenja. Razmišljam o igračima koji najbolje mogu odgovoriti zahtjevima utakmice – kaže poslovično oprezni strateg Riječana Matjaž Kek i dodaje:

– Neće biti dobro ako netko misli da je ulaskom u finale sve gotovo.

Jedna od Kekovih karakteristika je da stalno rotira igrače, konačni sastav određuje na posljednjem treningu, a prednost uvijek imaju igrači koji su trenutačno u boljem fizičkom stanju. Budući da ima široki kadar igrača podjednakih kvaliteta, Kek cijelu sezonu umješno održava visok natjecateljski tonus u zgusnutom rasporedu. Na prste jedne ruke mogu se nabrojiti utakmice u kojima je riječka momčad podbacila u pristupu. Nema razloga da sada bude drugačije, što znači da Rijeka nakon ulaska u finale Hrvatskog kupa nastavlja borbu za drugo mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije