Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Išao se dokazati

Hrvat prvak Moldavije: Nikad nisam igrao u Prvoj HNL, a ovdje me slave!

Karlo Belak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
25.05.2015.
u 22:18

"Menadžer mi je sredio probu u Milsamiju, a ja sam se odlučio za put u nepoznato. Išao sam 'trbuhom za kruhom', svjestan da mi je to prilika za dokazivanjem.

Uz Rakitića, Vidu, dinamovce... još je nekoliko hrvatskih igrača, koji su daleko od interesa javnosti i reprezentacije ove sezone prvaci svoje države.

Karlo Belak proteklih je dana s Milsamijem napravio veliko iznenađenje u moldavskom nogometu. Milsami je prvi put osvojio naslov prvaka i time srušio dugogodišnju dominaciju Šerifa, kluba koji je u posljednjih 15 godina osvojio čak 13 naslova prvaka Moldavije!

Karlo Belak je 24-godišnji Zagrepčanin koji je nakon odrađenog juniorskog staža u Dinamu branio boje Rudeša, Vrapča i Lučkog. No, onda se u veljači 2014. godine zaputio prema Moldaviji.

"Menadžer mi je sredio probu u Milsamiju, a ja sam se odlučio za put u nepoznato. Išao sam 'trbuhom za kruhom', svjestan da mi je to prilika za dokazivanjem. Čvrsto sam se odlučio baviti nogometom, a ovo je bila prilika za odlazak u inozemstvo", kazao je Karlo Belak u razgovoru za Goal, pa nastavio:

"Prema Moldaviji sam se zaputio s Josipom Šoljićem koji mi je puno pomogao u prilagodbi na drugačiji nogomet, kulturu, ali i život. Zbog toga sam mu iskreno zahvalan iako je on sa mnom u klubu ostao samo par mjeseci. No, uspio sam se snaći u Moldaviji, ponešto naučio i ruski jezik. Uglavnom, ovdje sam dobro prihvaćen."

Kakve je snage moldavska liga?

"Rekao bih da je to nešto između 1. i 2. HNL. Istina, Prvu HNL nisam igrao, ali je moldavska liga jača od našeg drugoligaškog nogometa. No, ovdje postoje tek četiri kvalitetnija kluba, ogromna je bodovna razlika između najboljih i onih lošijih momčadi u ligi. Mislim da bi prva četiri kluba u Moldaviji (Milsami, Dacia, Šerif i Tiraspol), pa možda i Zimbru mogli igrati u Prvoj HNL, oni slabiji klubovi nikako."

Može li se u Moldaviji pristojno zaraditi?

"Ovdje nemam plaću kao igrači Dinama ili Rijeke, ali ipak imam bolju nego što plaćaju ostali hrvatski prvoligaši. Evo, meni plaća ne kasni, sve je redovno, a dobivamo i premije. Ovdje sam godinu i pol, nešto se već skupilo na mom računu..."

A što je još rekao Karlo Belak, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Koji su sve Hrvati ove sezone već osvojili ili ovoga tjedna mogu osvojiti naslov prvaka

Komentara 5

Avatar radedc
radedc
22:43 25.05.2015.

Vecernjak - please - molim - naucite da se zemlja zove jednostavno MOLDOVA. Krace, lakse a ujedno i pravilno prema UN Konvenciji. Hvala!

PA
pavo
00:27 26.05.2015.

srbski - Moldavija /// hrvatski - Moldova

LU
lukabulic
08:07 26.05.2015.

komunisti su nam i jezik posrbili isto ko varga što je uzeo ruski zdravstveni sustav pod hrvatski jednostavno pripisao ga-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije