Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COPA LIBERTADORES

Južna Amerika ovo ne pamti: O naslovu odlučuju dva velika rivala

Boca Juniors Palmeiras
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
01.11.2018.
u 11:37

Prva utakmica finala će se igrati sljedeću srijedu na Bonboneri, stadionu Boca Juniorsa.

Prvi put u povijesti u finalu Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije europske Lige prvaka, igrat će dva argentinska kluba - Boca Juniors i River Plate

Boca je sinoć u polufinalu eliminirala brazilski Palmeiras. Nakon pobjede Boce u prvoj utakmici od 2:0, druga je završena neodlučenim rezultatom 2:2. Boca je povela u 18. minuti susreta pogotkom Ramona Abile, a Palmeiras izjednačava u 53 minuti pogotkom Luana da bi u 60. minuti poveo nakon gola Gustava Gomeza. Deset minuta kasnije Dario Benedeto zabija drugi gol za Bocu i odvodi je u finale.

River Plata je do finala stigla zahvaljujući golu više u gostima. U prvoj utakmici polufinala River Plata je poražena od brazilskog Gremija sa 0:1, a u uzvratu su slavili sa 2:1. 

Foto: Reuters/Pixsell

Dvije su momčadi već igrale jedna protiv druge u Copa Libertadores, zadnji put 2015. u četvrtfinalu i te je godine River stigla do svog trećeg naslova.

Prva utakmica finala će se igrati sljedeću srijedu na Bonboneri, stadionu Boca Juniorsa. Uzvrat bi se trebao 28. studenog, ali bi održavanje summita G20 dva dana kasnije u Buenos Airesu bi mogao navesti Conmebol da odgodi susret za 5. prosinca ili da ga premjesti na sedam dana ranije od predviđenog, 21. studenog.

Zadnje slavlje Boce u Copa Libertadoresu bilo je 2007. Ako pobijedi to će joj biti sedmi naslov u Copa Libertadoresa i tako bi se izjednačila s još jednim argentinskim klubom Independienteom. River Plateu će, ako osvoji Libertadores kup, to biti četvrti naslov.

>> Pogledajte i što Džajić kaže tko bi pobijedio da igraju Dinamo i Zvezda

Komentara 1

DH
dalibor.hren
17:19 01.11.2018.

Ima li koji članak na kraju kojeg nije slika Dragana Đajića i grb CZ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije