Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'srušen autoritet'

Treba li Zoran Mamić podnijeti ostavku?

Zoran Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.06.2015.
u 08:59

'Zdravko je rekao sve nakon utakmice, sebe je nazvao svevišnjim, a svog brata je ponizio.'

Hrvatsko nogometno prvenstvo je završilo, ali najviše se priča o postupku trenera Dinama Zorana Mamića pred kraj utakmice protiv Rijeke, koju je Dinamo dobio sa 4:0 i time završio sezonu bez poraza.

Napustio je klupu jer se nije složio s pritiskom brata Zdravka da uvede Ognjena Vukojevića u igru. Tako nešto se baš ne viđa često i ostavilo je dojam kao da se Zoranu nakupilo mnogo toga i u tom trenutku reakcija je zato bila pretjerana. U emisiji RTL televizije RTL Liga komentirali su sve to gosti Joško Jeličić i Igor Štimac.

– Zoran Mamić je u stalnom sukobu i problemima. Njegov brat je stvorio europski klub i ja ga respektiram, ali on želi sve kontrolirati i veliki je uteg bratu. Za Zorana je ovo idealna prilika da stvori autoritet i poštovanje, podnese ostavku i krene graditi karijeru negdje drugdje. Pokazao je potencijal, no mislim da na kraju ipak neće gledati sebe, pobijedit će obiteljski posao i bratska ljubav – rekao je Joško Jeličić, a nadovezao se Igor Štimac:

– Zdravko je rekao sve nakon utakmice, sebe je nazvao svevišnjim, a svog brata je ponizio. Njegovi rezultati su za izuzetno poštovanje, no on mora primati upute na klupi putem telefona. S ovim ekscesom sve ono dobro u Dinamu pada u vodu. Znalo se da Zoran Mamić nije bio za dovođenje Ogija Vukojevića. Bio je svjestan da će doći u konfliktnu situaciju. Napravili su nepotreban cirkus. I Zoran je mogao inteligentnije reagirati i ponuditi Ogiju oproštaj u odijelu uz cvijeće.

Spomenuo je Štimac i odnose Dinama s Lokomotivom, kao i kompletnu regularnost Prve HNL. Naravno da je kao trener Zadra nezadovoljan jer je ispao iz lige i to mu teško "sjeda".

– Odnos Dinama i Lokomotive najveće je razočaranje i ove sezone. To je silovanje, držanje umjetnog kluba u ligi protivno svim propisima – kazao je i potom naveo da Zagreb vidi kao najugodnije iznenađenje lige te da će Zadar sad krenuti iz temelja, ispočetka.

>> Mamići se pomirili, ali do kada? Umjesto razlaza, Zokiju stiže novi ugovor

>> Osijek ostao u ligi, Istra ide na Sesvete, a Lokomotiva u Europu!

Komentara 26

KE
kentie
09:18 01.06.2015.

Meni je već smješna sva ova bulumenta Dalmatinaca koji kruže mrežama u sportskim emisijama...dinamo im je tkava kost u grlu, da više ni ne guštaju jest ribu na brudet...najvažnija je stvar kako skršit Dinamo, da ga uopće nema, uz bilo koju cijenu i procjenu...a uopće ih ne sekira kak je veliki Ajduk postao dežurna mušterija HRK Splita, koji šuti i radi i napreduje korak po korak...zanimljivo..Ajdukovci umisto praznog laprdanja o Dinamu bilo bi vam puno pametnije i korisnije da povedite brigu o Ajduku, jučer, danas, sutra...

ST
strsljen2013
09:33 01.06.2015.

Samo pljujete po Mamićima i Dinamu. Sva sreća da u strukturama nema nepotizma pa pljujete bez razloga.

VK
vječni krojf
09:40 01.06.2015.

Mnogi kritiziraju nas nogomet,traze krivce ,ali uvijek na krivom mjestu.Nije Zdravko Mamic kriv sto nam je nogomet na niskim granama.Dao bog da ima vise Zdravka da se dignemo onako nogometni.Glavni krivci svemu su mediji i nekoliko novinara koji stete na svim frontama.Najnoviji primjer je i ovogodisnje prvenstvo.Dinamo prvak jos prije par kola igra sportski sve do kraja,ne gubi nijednu utakmicu(za pohvalu),ne daje nikome sanse za (vjekojecne) sumnje u neregularnost.To nasi mediji nisu primjetili i nisu posvetili nikakvu paznju,a da je bilo drugacije svaki dan bi svi pisali samo o neregularnosti.Pogledajte da cak i slavni Bayern nije prvenstvo odigrao tako sportski kao Dinamo.Gubio je neke utakmice koje nebi normalno izgubio da je odigrao sa juniorima(Freiburg).Izgubio je od kluba koji se borio za opstanak,initko u Njemackoj nije to uzeo kao neregularno,mediji su i dalje pisali o carima nogometa i nije cudno da je u toj zemlji toliko zanimanja za nogomet.Kod nas se ne pise o prvaku koji je i u zadnjoj utakmici deklasirao Rijeku nego se vise posvecuje nekim nevaznim stvarima.Braca Mamic mogli su to drugacije izvesti i reci da Zoranu nije bilo dobro pa je napustio klupu.Sve u svemu ako hocemo da se nogomet digne,da se vrati navijaci moramo brze zaboravljati stvari kao sto su se desile na Dinamovoj klupi,nogomet nam mora biti iznad toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije