Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLIJE POBJEDE

Jokić odao počast Draženu nakon što je poveo u NBA finalu: Otvorio je vrata svim europskim igračima

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
Foto: Siniša Hančić
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.06.2023.
u 09:17

Srpski košarkaš prisjetio se hrvatskog Mozarta koji je bio putokaz svim europskim igračima prema NBA-u

Denver Nuggets u prvoj utakmici NBA finalu na svom terenu nadigrali su Miami Heat sa 104-93. Do prve pobjede u seriji predvodio ih je Nikola Jokić koji je utakmicu završio triple-double učinkom od 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija. Druga utakmica serije na rasporedu je u nedjelju i igra se opet u Denveru. Jamal Murray ubacio je 26 koševa i upisao 10 asistencija za Nuggetse, Michael Porter Jr. dodao je 14 koševa i 13 skokova, a Aaron Gordon imao je 16 koševa.

– Trenutačno je najvažnije dobiti utakmicu, a ja pokušavam dobiti utakmicu na sve moguće načine – rekao je Jokić nakon utakmice. 

Denver, prvi nositelj Zapadne konferencije, imao je šut iz igre 59,5 posto u prvom poluvremenu i 50,6 posto u cijeloj utakmici. Bam Adebayo skupio je 26 poena i 13 skokova za Heat, ali Jimmy Butler ostao je na 13 poena uz šut 6-od-14. Gabe Vincent ubacio je 19 koševa, dok je Haywood Highsmith dodao 18 za Heat, koji je u prvom poluvremenu ubacio 37,5 posto, a u cijeloj utakmici imao šut iz igre 40,6 posto. Nuggetsi su stigli do svog prvog dvoznamenkastog vodstva (32-22) tricom Murraya deset i pol minuta prije kraja prvog poluvremena, a na poluvremenu su vodili rezultatom 59-42.

GALERIJA Nikad viđene fotografije žene koja je vozila kada je Dražen poginuo 1993.

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
1/7

Denver je imao prednost od najmanje 20 koševa (81-60) dvije minute prije kraja treće četvrtine, a u zadnju dionicu utakmice ušli su s prednošću 84-63. Heat je zadnju četvrtinu otvorio serijom od 11-0 i došao unutar 84-74 nešto manje od deset minuta do kraja. No, Nuggetsi su ponovno preuzeli kontrolu, poveli 90-74 sedam minuta do kraja nakon polaganja Jokića i već tu zaključili pobjedu. Miami je imao 2 od 2 s linije slobodnih bacanja, što je rekord NBA finala za najmanji broj pokušaja slobodnih bacanja u doigravanju.

Inače, najbolji igrač Denvera Nikola Jokić poslije utakmice gostovao je u podcastu Inside The NBA i pričao je o svojim košarkaškim uzorima. Također je spomenuo legendarnog Dražena Petrovića čija se 30. obljetnica smrti obilježava 7. lipnja. 

Jun 1, 2023; Denver, CO, USA; Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) celebrates after game one of the 2023 NBA Finals against the Miami Heat at Ball Arena. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports Photo: Isaiah J. Downing/REUTERS
Foto: Isaiah J. Downing/REUTERS

VEZANI ČLANCI:

– Nisam puno pratio NBA dok sam bio u Srbiji. Dražen Petrović i Vlade Divac bili su među prvim košarkašima koji su došli u Europu. Oni su otvorili vrata za ostale europske igrače, posebno one iz Jugoslavije. Stalno dobivam poruke. Čujem da ljudi organizirano gledaju utakmice usred noći, pa sada je u Srbiji četiri ujutro. To pokazuje da vole vidjeti sunarodnjaka koji igra na visokoj razini – rekao je sjajni Nikola. 

 

Komentara 1

BO
Boorej
10:42 02.06.2023.

...mislim da bi to prije bio Krešimir Ćosić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije