Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZLATNA' DJEVOJKA

Jedna je od najljepših nogometašica: Jule je igrala u finalu Eura, a objavljuje i slike van terena

Foto: Instagram
1/6
02.03.2023.
u 17:39

Ambasadorica Adidasa broji preko 180 tisuća pratitelja na Instagramu. U dresu reprezentacije imala je debi iz snova, a dobitnica je i nagrade Golden Girl za najbolju mladu nogometašicu.

Njemačka ženska nogometna reprezentacija prošlog je ljeta stigla do finala Europskog prvenstva, u kojem se za zlato borila s Engleskom. Na kraju su nakon produžetaka izgubile rezultatom 2:1 i osvojile srebro, usprkos tome što su dominirale kroz susret i pokazale kakvom kvalitetom raspolažu. Potvrda je stigla i u nedavnom izboru organizacije FIFPro, koja je među najboljih 11 nogometašica u 2022. uvrstila njihovu igračicu Lenu Oberdorf. Međutim, istaknule su se i druge, a jedna od njih je mlada zvijezda Jule Brand (20), koja se već ustalila u nacionalnom dresu.

Karijeru je započela u Hoffenheimu, da bi prošle godine prešla u redove Wolfsburga. Kao što već znate, mušku ekipu Vukova trenutno vodi hrvatski strateg Niko Kovač. Za Elf je u proljeće 2021. u susretu protiv australske reprezentacije imala debi iz snova. Ušla je u 60. minuti i samo dvije minute kasnije postigla svoj prvi zgoditak za seniorke Njemačke. U 65. minuti, upisala je i asistenciju te je susret u konačnici završio s 4:0.

Do danas je za reprezentaciju odigrala 28 utakmica i postigla šest pogodaka. Brzo je stekla popularnost, jer na Instagramu ju prati više od 180 tisuća ljudi. Uglavnom objavljuje slike s utakmica, pogotovo onih u reprezentaciji, ali ponekad i neku izvan terena.

Koliko voli modu, potvrđuje i to da je ambasadorica Adidasa u Njemačkoj. 

U listopadu prošle godine osvojila je nagradu Golden Girl za najbolju mladu nogometašicu svijeta u 2022. Istu je u muškoj konkurenciji dobio Barcelonin veznjak Gavi.

Za SportBible objasnila je kako se zaljubila u nogomet.

- Bila sam opsjednuta. Svi moji prijatelji su igrali nogomet. Tako smo igrali u školi i nakon škole svaki dan. Počela sam igrati s dječacima. Nakon dvije godine igrala sam paralelno s curama - rekla je. 

Istaknula je i tko su njezini nogometni uzori.

- Na terenu je to Marcus Rashford. Volim njegov način igre. I ono što on radi izvan terena sa svojom zakladom je za svaku pohvalu. Također zna kako se obući. Jako volim gledati igrače koji igraju na istoj poziciji kao ja. Gledam njihove vještine i snagu. Trudim se vještine prilagoditi onima koje imaju igrači kao što su Mbappe ili Leroy Sané - zaključila je Brand. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije