Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN STOJKOVIĆ - PIKSI

Izbornik Srbije: Dugujem ispriku naciji zbog SP-a. Imali smo problema, ali ne tražimo alibi

Dragan Stojković održao konferenciju za medije nakon povratka u Beograd
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
1/4
20.03.2023.
u 15:02

Istaknuo je da je bio razočaran, ali ne vidi u tome nikakvu tragediju. Smatra da bi plasmanom na Euro trebali povratiti ugled koji su stvarili dvije godine.

Srbijanska nogometna reprezentacija nije se proslavila na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Usprkos velikim očekivanjima, izabranici Dragana Stojkovića-Piksija ispali su kao posljednji u skupini, a jedini bod osvojili su u remiju protiv Kameruna (3:3). Izgubili su od Brazila (2:0) i Švicarske (3:2) te tako u prvom krugu okončali svoj nastup na natjecanju. Savez je krenuo u 'remont' pa su tako naturalizirali igrače poput bivšeg njemačkog U-21 reprezentativca Lazara Samardžića i vratara Vladana Kovačevića, koji se svojevremeno spominjao kao zamjena za Dominika Livakovića u Dinamu. Velika želja im je i ponajveći talent Liverpoola Stefan Bajčetić, 18-godišnjak sa stažem u mlađim selekcijama Španjolske.

No, za prve se utakmice u ciklusu kvalifikacija za Euro 2026. - protiv Latvije i Crne Gore - Piksi odlučio na dobro mu poznata imena, s kapetanom Dušanom Tadićem kao predvodnikom momčadi. Izbornik Srbije na današnjoj je konferenciji za medije komentirao nastup reprezentacije u Kataru, ispričavajući se zbog očekivanja.

- Dugujem isprike naciji zbog očekivanja što se tiče Svjetskog prvenstva, bilo da su ona bila prenaglašena ili ne. Dugujem isprike najviše onim ljudima koji su bili u Dohi, koji su nam pružali nevjerojatnu podršku, jer smo ih razočarali u rezultatskom smislu. Svi smo očekivali da ćemo proći prvi krug. Imali smo problema, ali ne tražimo alibi. Plasman na Europsko prvenstvo bi trebalo povratiti ugled koji smo stvarali dvije godine - rekao je.

Preuzeo je odgovornost, a o plasmanu na Euro govorio s oprezom.

- Bio sam razočaran, što je sasvim normalno. Nismo ispunili cilj, ali u tome nisam vidio nikakvu tragediju. Potrebno je i malo sportske sreće, mi je nismo imali za razliku od nekih drugih ekipa, kojima je sreća bila dobar prijatelj. Napravio sam duboku analizu svega, od prvog treninga, do posljednjeg dana. Sebe smatram odgovornim. Moja je odgovornost za sve što se dogodilo i tu nema nikakve priče.

05, December, 2002, Stara Pazova - The selector of the A team of the Serbian national football team, Dragan Stojkovic, held a press conference at the Sports Center of the Football Association of Serbia in Stara Pazova. Dragan Stojkovic. 05, decembar, 2022, Stara Pazova - Selektor A tima fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic odrzao je konferenciju za medije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

- Kao što odlučujem o popisu, tko će igrati, isto vrijedi i za taj rezultat. Završen je jedan ciklus od dvije godine, bili smo dobri, onda smo malo pali, sada je pred nama novi, sa strahovitom željom da odemo u Njemačku. Mislim da za to imamo kvalitetu, ali ići ćemo korak po korak - zaključuje.

Piksi je klupu Srbije preuzeo u ožujku 2021. godine. U 25 utakmica, ostvario je 15 pobjeda, uz pet remija te isto toliko poraza. Orlovi su svoju posljednju utakmicu odigrali u siječnju, kada su s 2:1 u prijateljskom doboju tukli reprezentaciju SAD-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije