Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO REAKCIJE

Izašao novi dres Francuske, navijači zgroženi jednim detaljem: 'Ionako svi misle da smo arogantni...'

International Friendly - France v Germany
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/4
26.03.2024.
u 18:45

Nije američka kuća sportske opreme "zgriješila" po pitanju boje. Prvi dres i dalje je prepoznatljive plave boje, s fontom odostraga koji podsjeća na 1998. godinu

Nekoliko dana nakon što je svjetlo dana ugledao novi dres hrvatske nogometne reprezentacije, u javnosti je predstavljen i novi dres aktualnih svjetskih doprvaka Francuza. I ovoga puta nacionalna je nogometna uniforma izašla iz radionice Nikea, a i sada su navijači uočili jedan kontroverzan detalj.

Nije američka kuća sportske opreme "zgriješila" po pitanju boje. Prvi dres i dalje je prepoznatljive plave boje, s fontom odostraga koji podsjeća na 1998. godinu, onu kada je Francuska na svom terenu po prvi puta postala svjetski prvak. Kragne su u boji francuske nacionalne zastave, a sam dres podsjeća na retro-izdanje, upravo iz vremena s kraja devedesetih godina.

Ono što je zasmetalo većem dijelu navijača je dizajn tradicionalnog grba Francuskog nogometnog saveza. Pijetao je malo prevelik, za ukus mnogih pa su se tako na društvenim mrežama mogli pročitati komentari poput:

"Divno. Svi ionako misle da smo arogantan narod, a sad imaju pravo. To je potpuno nepotrebno.

Francuzi su na prethodnom Euru ispali od Švicarske u osmini finala, a na SP-u u Kataru su došli do finala u kojem ih je nakon velike borbe porazila Argentina predvođena Lionelom Messijem. U skupini na ovoljetnom Euru momčad Didiera Deschampsa igrat će protiv Nizozemske, Austrije te Walesa ili Poljske.

Komentara 1

KU
Kujttim
20:13 26.03.2024.

Ovo je plaćeni oglas Nike-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije