Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U AREU

Ivica Kostelić pao i ostao bez druge vožnje, Filip Zubčić posljednji

Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
14.12.2014.
u 10:51

Startao je 13. i vidjelo se da riskira, ali ovaj put se nije isplatilo. Nijemac Neureuther je trenutno prvi

Ivica Kostelić je nakon loše turneje po Sjevernoj Americi stanje u Svjetskom kupu za skijaše trebao popraviti u švedskom Areu, gdje se vozio slalom umjesto onoga otkazanog u francuskom Val d'Isereu, ali nije uspio - izletio je sa staze i ostao bez bodova već nakon prve vožnje! Filip Zubčić je startao 52. i zaostao 5.63 sekunde za vodećim i ostao bez druge vožnje. Slavio je Austrijanac Marcel Hirscher nakon sjajne druge vožnje, kojom je poništio prednost Felixa Neureuthera iz prve vožnje.

Imao je 13. startnu poziciju i to je bili prilično dobro jer staza nije bila još uništena, vremenski uvjeti su bili dobri i sve je bilo idealno za našeg skijaša. I on sam krenuo je bez ikakvih "kočnica", riskirao je i bacio se na glavu.

No već na samom startu je imao probleme s jednim zavojem i zaostao 60 stotinki za vodećim Nijemcem Felixom Neureutherom (50.27) pa je svim silama to želio nadoknaditi i nije uspio, zaostatak se na drugom prolazu povećao na 1.13 sekundi i Ivica je odlučio ići na sve ili ništa. Ovaj put ispalo je ništa, ali nitko mu ne može zamjeriti. Inače ga se kritizira da premalo riskira. Samo neka nastavi hrabro kao danas i u ostatku sezone, sve će doći na svoje.

Što se same utrke tiče, spomenuti Neureuther je prvi nakon prve vožnje, a iza njega su Austrijanac Marcel Hirscher (+0.25) i Amerikanac Ted Ligety (+0.44). Također, osim Ivice, izletio je sa staze i pobjednik prvog ovogodišnjeg slaloma, onog u Leviju, Norvežanin Henrik Kristoffersen. Uz njih dvojicu je nakon prve vožnje izletjelo još 13 skijaša. Ukupno ih je izletjelo 20.

Od naših skijaša još je vozio i Filip Zubčić te završio sa zaostatkom od 5.63 nakon greške pred kraj utrke i time ostao bez druge vožnje. Startao je 52. i završio posljednji 54. Dalibor Šamšal nastupio je za Mađarsku, startao 50. i završio 34. sa zaostatkom 2.13.

Druga vožnja na rasporedu je u 13:30 sati.

PRATITE UŽIVO:

1. Marcel Hirscher  1:40.37
2. Felix Neureuther + 0.1
3. Aleksander Khoroshilov +0.65
34. Dalibor Šamšal +2.13
54. Filip Zubčić +5.63
- Ivica Kostelić je pao

>> Filip Zubčić krenuo je odlično sa startnim brojem 52. i sve prosuo na kraju. Nakon drugog prolaza imao je 1.23 sekunde zaostatka, ali je umalo izletio sa staze, borio se da nastavi i na kraju bio 5.63 sekunde iza vodećeg Nijemca

>> Dalibor Šamšal nastupa za Mađarsku i startao je 50. te zaostao 2.13 sekunde za vodećim i nije uspio ući među prvih 30 te izboriti drugu vožnju

>> Ivica Kostelić startao je 13. i "bacio" se, ali u jednom zavoju je proklizao i zaostao odmah 60 stotinki, potom je na drugom prolazu bio na 1.13 sekundi i kad je želio ubrzati je pao. Gotovo je

>> Henrik Kristoffersen je pobijedio u Leviju, ali već na početku ove utrke je "haklao" vrata i izletio

>> Felix Neureuther odmah "skida" Hirschera i čak uz grešku pred kraj staze stiže do 50.27

>> Mattov sunarodnjak Marcel Hirscher startao je četvrti i odmah pokazao da želi na postolje i brži je 27 stotinki - ima vrijeme 50.52

>> Kao prvi je startao Austrijanac Mario Matt i postavio vrijeme 50.79, sad ga treba "loviti"

>> Kostelićeva kriza traje - 58.(?!) na veleslalomu, Ligety slavio

>> Šveđanke dominirale na slalomu u Areu

Komentara 9

CR
crocro
12:02 14.12.2014.

Ivice nije ti se sila sramotiti. Časno si predstavljao Hrvatsku, bio si častan pobjednik, otiđi časno, dično i dostojanstveno u mirovinu i uživaj u svojoj obitelji. Zar želiš na kraju sezone završiti među amaterima. I boksač se povlači kada osjeti da mu je to možda zadnja pobjeda i da nema više snage pratiti i parirati mlađima od sebe. Ali se piše da je otišao u mirovinu kao pobjednik. Kada si bio na vrhuncu trebao si stati.

Avatar nula
nula
13:06 14.12.2014.

Ivek , nije jos nista gotovo , ovo je tek pocetak sezone. Ne ocekujem da osvojis globuse ali tu i tamo , opet ces nas razveseliti. Da nije tako , znam da bi ti sam prestao, bez da ti ovi na forumu dijele lekcije.

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
13:42 14.12.2014.

Ivica i Filip vozaju domoljubno, staloženo i čvrsto kao pravi hrvati i onda su više ili manje na repu ali rekorderka ukupnog svjetskog kupa Tina Maze koju Austrijanci nazivaju čudo na skijama lovi novi rekord preko 2000 bodova u jednoj sezoni..Jasno ona je jedina u istoriji koja je to uspjela i sada čak ponavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije