Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ivan Klasnić ove sezone moćniji i od Dade Prše

nog-klasa-txt.jpg
import
20.05.2006.
u 19:00

Tražimo li idealnu momčad hrvatske reprezentacije, uvijek se nameće ona koja je briljantno igrala u kvalifikacijskoj utakmici u Sofiji. Izbornik, naravno, o tome ne želi govoriti prvi dan priprema: - Sada izreći prvih 11 bilo bi nekorektno premo ostalih 13 igrača - kaže Zlatko Kranjčar. - Sofija? Da, mogu se složiti da je ta utakmica bila vrlo kvalitetna i odlučujuća za naš odlazak u Njemačku.

I predsjednik HNS-a, koji je jučer posjetio igrače u Čatežu, uvijek se poziva na tu impresivnu predstavu kojom je Hrvatska zadivila svijet. Za njega je to idealnih 11: Butina - Tomas, R. Kovač, Šimunić - Srna, N. Kovač, Tudor, Babić - N. Kranjčar - Pršo, Olić.

Ako je doista tako, onda imamo problem: nema Ivana Klasnića! Hoće li se dogoditi da ponajbolji napadač njemačke lige propusti najveću utakmicu generacije, Brazil u Berlinu? Podsjećamo, Klasnić kod Otta Barića nije igrao ni minute na EP-u u Portugalu. - Ne bih se izjašnjavao o tome - suzdržan je Klasnić. - Vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Ove sezone najbolji ste hrvatski napadač, u idealnoj ste postavi njemačke lige.

- Svi su napadači u ravnopravnom položaju. Pripremne utakmice pokazat će tko je najbolji. Bojite li se da će vam se ponoviti Portugal? - Nadam se da neće.

Kad je u pitanju status u Werderu, Klasnić obično beskompromisno ide na trenera Schaafa. Prema izborniku, kod kojeg također nije u prvom planu, vrlo je korektan; šuti i radi. Pa iako u reprezentaciji nije uvijek briljirao, SP u Njemačkoj njegova je velika prilika i Klasnić bi morao igrati! Jer, on je uz Pršu, R. Kovača i Srnu jedina prava svjetska klasa u reprezentaciji, procijenjen na čak 12 milijuna eura.

Klasnić briljantno igra u jednoj od najjačih svjetskih liga, ove sezone moćniji je čak i od Dade Prše, i izbornik taj učinak ne bi smio ignorirati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije