Naslovnica Sport Nogomet

Imamo bolje liječnike nego u Realu, Juventusu, Barceloni...

– Naravno da mi nije ugodno doći ovdje, bio sam dvaput, ali mogu reći da je ova bolnica na TOP razini, barem jednake kvalitete onome što sam viđao vani. Lijepo je kada ovakvu ustanovu imamo u Hrvatskoj. Mi smo skloni više cijeniti nešto vani, a u biti nismo svjesni kako kvalitetne stručnjake imamo kod nas – rekao je Modrić
10. studenoga 2016. u 14:50 8 komentara 2427 prikaza
Reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Pacijenti obično u bolnicu stižu smrknuta lica, no hrvatski nogometni reprezentativci jučer su u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina u Zaboku stigli sa smiješkom.

– Bolje je biti što dalje od bolnice, ali dobro je ovakve stručnjake imati pri ruci – komentirao je Vedran Ćorluka, koji je zbog svojih ozljeda već prije dobro upoznao hodnike Sv. Katarine.

Ta je bolnica nositelj svjetskog znaka za izvrsnost, a ujedno je i partner HOO-a i HNS-a. U njoj su ozljede liječili Mandžukić, Modrić, Kovačić, Ćorluka, Rakitić, Kranjčar, ali i Sandra Perković, Janica Kostelić, Marin Čilić...

Luka: Ovo je TOP razina

Luka Modrić igrao je u europskim prijestolnicama Londonu (Tottenham), sada je u Madridu (Real), pa može usporediti kakva je razina bolnica Sv. Katarina.

27.05.2016., Gradski stadion, Koprivnica - Prijateljska nogometna utakmica u skopu priprema za Euro 2016, Hrvatska - Moldavija. Milan Badelj. Photo: Igor Kralj/PIXSELL HRVATSKI REPREZENTATIVCI Badelj: Izrazito ih poštujemo, bili su impresivni; Vrsaljko: Ne trebamo razmišljati o publici Gylfi Sigurdsson OPTIMIST Najbolji igrač Islanda: Protiv Hrvatske je sve moguće Heimir Hallgrimsson Neobična priča o islandskom čudu Ante Čačić je radio kao radiomehaničar, a izbornik Islanda na klupu je došao iz - zubne ordinacije

– Naravno da mi nije ugodno doći ovdje, bio sam dvaput, ali mogu reći da je ova bolnica na TOP razini, barem jednake kvalitete onome što sam viđao vani. Lijepo je kada ovakvu ustanovu imamo u Hrvatskoj. Mi smo skloni više cijeniti nešto vani, a u biti nismo svjesni kako kvalitetne stručnjake imamo kod nas – rekao je Modrić i dodao:

– I moji doktori u Realu prihvaćaju mišljenje liječnika iz Hrvatske. Iskreno, kad se ozlijedim, prvo se obratim doktorima u Sv. Katarini, jer njima najviše vjerujem.

Nedavno su liječnici iz Sv. Katarine pokazali kako se radi posao i kolegama koji se brinu o igračima Juventusa.

– Pjaca je došao na pripreme reprezentacije, i na pregledu smo vidjeli da ima frakturu potkoljenice. Liječnici iz Juventusa su nas prvo napali, rekli da što ćemo mi njima davati dijagnoze, no nakon povratka Pjace u Torinu shvatili su da smo mi bili u pravu – rekao je ravnatelj bolnice Sv. Katarine, dr. Igor Borić, te dodao:

– Naši reprezentativci koji igraju u stranim klubovima ugovorima su primorani da sve zahvate moraju raditi vani, no naši igrači ne pristaju na nikakve operacije dok ne čuju i naše mišljenje. To je dokaz koliko nas cijene. Uvjeravam se da ovdje imamo jednako dobre, rekao bih i bolje liječnike nego u Realu, Barceloni, Juventusu i nekim drugim svjetskim klubovima.

A da je tome tako potvrđuje podatak koji je otkrio predsjednik Upravnog vijeća bolnice, prof. dr. Dragan Primorac.

I Kasparov se liječio u Zaboku

– U našoj bolnici čak 40 posto pacijenata su stranci, i to je dokaz koliko vrijedimo. Ovdje su na operaciji i rehabilitaciji bile mnoge poznate osobe izvan Hrvatske, pa tako i Gari Kasparov.

Elipso

  • Deleted user:

    "Slobodno" novinarsko uvjerenje ili.....?

  • dalibor.hren:

    Jučer sam vozio kćerku na gastroskopiju u KBC Rebro. Čekali smo pretragu 6 mjeseci, bila je obećana anestezija zbog bolnog i neugodnog pregleda i na kraju su sve obavili "na živo" jer nije bilo anesteziologa!? Na živo su djevojci uzeli ... prikaži još! 4 uzorka za biopsiju!? U top bolnici Rebro, u "bijeloj zgradi" na prvom katu!? Fuj i sramota! Normalno da će zvijezde, preplaćene i prebogate i u Katarini i u bilo kojoj drugoj bolnici imati sve privilegije i prednosti, HVALITI OSOBLJE i uvjete, a mi obični smrtnici...

  • ribar110:

    Kasparovu je otisla zadnja loza tako da je propustio par simultanki na srecu uspjesno se vratio