Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPIĆEV ADUT I BITCI ZA TITULU

Vraća se pravi Petko? Igrao je kao da mu se ne živi, ali sada diže formu u pravo vrijeme

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
07.03.2022.
u 10:37

Protiv Šibenika je igrao jednostavnije, smanjio je uobičajena kompliciranja i bio među najboljima

Nije dobro kad jedan igrač postane "igrač slučaj", a Bruno Petković bio je blizu tome. Njegove partije bile su daleko od onoga na što nas je sam naviknuo. Koliko nam je samo puta pokazao da je čudesan igrač, pokazao je to i nogometnom svijetu, bilo je ponuda za njega, i to dobrih, bogatih ponuda koje je svojim partijama i zaslužio.

Nije se znalo što igra

Potpuno zasluženo došao je i do reprezentacije pa u njezinim redovima odigrao nekoliko briljantnih partija. No onda je odjednom nestao s te sjajne scene i potonuo. Svi oni koji su bili zaljubljeni u njegove nogometne vještine odjednom ga više nisu mogli smisliti, išao im je na živce.

Ni izbornik Zlatko Dalić više u njemu, s pravom, nije vidio igrača za reprezentaciju. U Dinamu više nisu znali što bi s njim i kako takvog igrača vratiti na pravu stazu. Upuštao se u nepotrebna soliranja, tražio nekakve minijature, gubio se u svojim kompliciranjima s loptom. Bio je nominalno napadač, ali se stalno vraćao po loptu, bio je daleko od suparničkih vrata, nije to bio onaj stari ubojiti Petković koji je zabijao ili briljantnim i običnim smrtnicima nedokučivim idejama gurao svoje suigrače u prilike.

Pokušao je Damir Krznar staviti ga na poziciju desetke, ali time nije dobio ništa, Bruno je igrao jednako neučinkovito i postao je "smetalo" za prave akcije plavih. Željko Kopić vratio mu je napadačku ulogu i nije to odmah donijelo promjenu. Imao je Petković objektivnih problema i u ovom drugom dijelu sezone. Bio je ozlijeđen, pa ga je napala i nekakva viroza i bio je daleko od prave forme.

05.03.2022., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Petković ima sreće da je iza njega odličan minuli rad, da u klubu znaju koliko je važan igrač jer, da nije tako, odavno bi bio zacementiran na klupi nakon svih brojnih kritika koje su s pravom sjedale na njegov račun, potvrdio je to i njegov trener Željko Kopić:

– Bruno je s pravom bio kritiziran. Svi puno očekujemo od njega, i klub, momčad, navijači i ja, ali ja sam cijelo vrijeme vidio kod njega želju i motiv, da se trudi biti bolji. Nije to izgledalo dobro, ali kroz utakmice sam vidio rast – kazao je Kopić nakon utakmice sa Šibenikom u kojoj smo vidjeli pravog Petkovića.

Nije stvar samo u sjajnom voleju kojim je pogodio mrežu Šibenika, cijelu je utakmicu odigrao jako dobro, maknuo se od svojih komplikacija, puno brže se rješavao lopte, razigravao u pravom trenutku i plavi navijači mogu se nadati da se vratio pravi Petko.

Ma i u posljednjih se nekoliko utakmica kod njega su se vidjeli trud i želja, ali istina je i da mu nije dobro išlo. No već je i to bio pomak u odnosu na neke utakmice u kojima je izgledao kao da mu se ne živi, a kamoli igra ozbiljan nogomet. A sad mu je i krenulo, protiv Seville i Osijeka već je bio bolji, a protiv Šibenika je bio jedan od najboljih igrača Dinama.

On je pojačanje Dinama

– Može on i puno bolje, njegovi su kapaciteti ogromni. U toj je utakmici pokazao da je na pravom putu i tako treba nastaviti dalje – dodao je Kopić.

Nastavi li Petković tako, pa još i bolje, Dinamo je dobio veliko pojačanje. I sad je očito dobro što su u vrijeme kad mu doista nikako nije išlo iza njega stali klub, trener i svlačionica. Takav pravi Bruno Petković jako treba Dinamu i, ako se doista probudio, onda se probudio u pravo vrijeme. Jer, Dinamo vodi ljutu bitku za naslov prvaka, u puno je ranijih sezona u ovo vrijeme samo čekao da otvori pobjednički pjenušac. Sad ga možda i hladi, ali sigurno ga hlade i u Osijeku, Rijeci i Hajduku vjerujući da će skinuti plave s trona.

U takvoj napetoj završnici prvenstva Petković može biti veliki adut, stoga je njegova partija protiv Šibenika, ali i igra cijele momčadi, koliko god Šibenik nije pravo mjerilo jer u njemu se događaju čudne stvari sa smjenama trenera i tjeranjem igrača, nude optimizam plavima. A baš optimizam i samopouzdanje će im biti jako potrebno već u subotu kada Dinamo igra u Splitu protiv Hajduka. Poljud je rasprodan, nema više epidemioloških mjera koje ograničavaju kapacitet i čeka nas nogometna ludnica. U kojoj s pravim Petkovićem akcije plavih jako rastu, kao i šanse za osvajanje željnog naslova prvaka. Ako se doista vratio pravi Petko, onda se za Dinamo i njegove navijače vratio u pravo vrijeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije