Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODOSTA PROMJENA

Igor Bišćan objavio popis mladih vatrenih koji će u borbu za Europsko prvenstvo

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.08.2021.
u 15:00

- Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis 24 igrača za dvije rujanske kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo 2023., a najviše kandidata, po petorica, aktualni su igrači Dinama i Hajduka.

Hrvatski nogometaši do 21 godine starosti okupit će se 30. kolovoza u Zagrebu, a tri dana poslije, 2. rujna (19 sati), odigrat će prvu od dvije utakmice protiv reprezentacije Azerbajdžana na stadionu u Velikoj Gorici. Drugu utakmicu će Bišćanovi izabranici odigrati 7. rujna protiv Finske u Ouluu.

Uz ove dvije reprezentacije, suparnici Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini A su još i Norveška, Estonija i Austrija. U odnosu na posljednje akcije, sudjelovanje na završnom turniru Europskog prvenstva, gdje su mladi vatreni dospjeli do četvrtfinala.

- Sa stožerom se već neko vrijeme pripremam za novi kvalifikacijski ciklus – u punom smo radnom pogonu, pratimo naše mlade igrače i analiziramo protivnike u skupini. Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Uz to, nekolicina igrača već sudjeluje u A reprezentaciji, što nam je najvažniji cilj. Pred nama je stvaranje praktički nove momčadi, uz nekoliko igrača iz prethodne generacije. Priključuje nam se dosta talentiranih igrača iz domaće lige, ali i dečki iz dijaspore, također s velikim potencijalom, pa vjerujem da je pred nama još jedan uspješan ciklus - poručio je Bišćan povodom objave popisa.

Popis igrača hrvatske mlade nogometne reprezentacije

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Verona), Nikola Čavlina (Dinamo)

Braniči: Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Nikola Soldo (Lokomotiva), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo)

Vezni: Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Adrian Liber (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg)

Napadači: Ivan Dolček (Hajduk), Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Marco Pašalić (Borussia Dortmund), Roko Šimić (RB Salzburg), Marin Ljubičić (Hajduk)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije