Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET DO 20 GODINA

Hrvatska u grču do pobjede nad Slovenijom

Mario Delaš
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.07.2010.
u 23:42

Prvi nastup na Europskom prvenstvu do 20 godina hrvatskoj reprezetaciji je donio teško izborenu pobjedu nad Slovenijom (72:65) i ozljedu Tonija Prostrana.

Sve do posljednjih pet minuta susreta skupine C, Hrvatska i Slovenija su u Makarskoj bile u potpunom egalu. Tada izabranici Borisa Kurtovića podižu razinu obrane, u napadu Mario Delaš i Ivan Ramljak pogađaju i Hrvatska je otišla na nedostižnih 70:60.

Nešto više od 70 sekundi prije kraja susreta Zadranin Toni Prostran je obnovio ozljedu noge. Hrvatski razigravač se uhvatio za nogu i nije mogao sam otići na klubu jer se nije mogao osloniti na desnu nogu.

U tim trenucima pobjeda nije došla u pitanje, koja je izborena ponajviše zahvaljujući širine hrvatske klupe i dobrom šutu za dva (20/35, 57 posto).

Najbolji je bio Mario Delaš, splitski centar koji igra za litavski Žalgiris, koji je upisao 'double-double' učinak od 13 koševa i 10 skokova, koliko je ubacio i Ramljak, a Leon Radošević je uz 12 koševa uhvatio sedam skokova.

Kod Slovenije je najbolji bio neugodni centar Dimec (15 poena).

Hrvatska u petak (21.15 sati) igra sa Njemačkom, koja je u prvom susretu skupine iznenadila Španjolsku sa 63:61 zahvaljujući trici Schmitza u posljednjoj sekundi susreta.

Komentara 1

BE
Beti
22:52 10.07.2010.

Pravi EUJancek javiiiii seeeee!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije